Készíts egyedi és igényes dizájnokat! – Canva

Weboldaladon vagy blogodon elengedhetetlen, hogy egyedi és igényes dizájnokat, ábárkat, képeket tegyél közzé. Ebben segít a Canva!

Folytatom a sorozatot, amiben a hasznos és általam is sokat használt szoftvereknek és programokat ajánlok. Ennek célja, hogy Nektek is segítsek olyan megoldásokat találni, amik megkönnyítik az életeteket. 🙂

Mi a Canva?

Nagyon hasznos interneten keresztül elérhető és használható program. A Canva előnye, hogy ingyenesen használható, nem kell letölteni, magyarul is elérhető, egyszerű és gyors a használata.

Készíthetsz vele grafikákat a közösségi média oldalakra, a blogodra, weboldaladra, webshopodra de akár prezentációkhoz vagy emailekhez is találsz sablonokat.

Minden megvan benne ami az igényes és rendezett dizájnhoz kell. Ingyen használható Stock fotók, dizájn elemek, betűtípusok, filterek, ikonok és alakzatok.

Ezt a képet is a Canva segítségével készítettem.

canva-keszits-egyedi-dizájnokat

Ha még nem ismerős neked a Canva akkor itt tudsz regisztrálni.

További információk a Canváról itt.

Ha további inspirációra vagy segítségre van szükséged a dizájnok készítéséhez, katt ide.

Mit és hogyan készíthetsz a Canvával?

Könyv borító, ebook fedőlap, album borító, képregény, infógrafika, hírlevél sablon, prezentáció, oklevél, rendszerező, órarend, meghívó, programfüzet, Moodboard, Scrapbook, étlap.

Képzeld el mit szeretnél megvalósítani. Válaszd ki a megfelelő méreteket, vagy válassz a felkínált lehetőségek közül. A program tudja, hogy melyik felületen mekkora méretezésre lesz szükség (például Instagram kép vagy Facebook hirdetés esetében).

Válassz egy hátteret. Ez lehet egy fotó vagy egy szín. Választhatsz és elmenthetsz saját színeket is a palettádra. Feltölthetsz saját képeket is a készüléked galériájából, vagy használhatod a program által kínált képeket.

A legegyszerűbb ha választasz egy előre megtervezett sablont és azt alakítod át kedvedre.

A Canva kezdő felülete.

Adj hozzá dizájn elemeket. A kereső segít találni ikonokat is. Ezeknek állíthatod a színét és a méretét.

Adj hozzá feliratot vagy szöveget. A program segít kiválasztani össze illő betűtípusokat. Ennek szintén megválaszthatod a színét, méretét, a betűk és a sorok közötti távolságot.

Miben segít nekem a Canva?

Ez a program sokszor segít, amikor Pinterest dizájnokat készítek a blogposztokhoz. Ezeket a bejegyzésekbe szoktam illeszteni, így ha valaki megosztaná a cikket, talál olyan képet aminek a méretarányai előnyösek a pinneléshez / mentéshez.

Ami hasznos még szerintem, hogy a Canva rengeteg ingyenes fotót is ad amit szabadon fel lehet használni a tervezéshez. E mellett a saját fotóinkból is használhatunk, mivel korlátlan számban importálhatunk saját képeket.

Nem csak a bloggal összefüggésben használom a Canvát, hanem az egyetemi projektekhez is szuper segítséget nyújt.

Egy Pinterestnek megfelelő méretarányú Canva ábra.

canva-keszits-egyedi-dizájnokat-3

Könnyedén és gyorsan készíthetünk vele egyedi és szemet gyönyörködtető prezentációkat is. Számomra ezeknél a projekteknél is nagyon jól jön. Korábban írtam egy bejegyzést tanulós tippekről és arról, hogyan prezentálok introvertáltként, ha érdekel nézz bele!

Korábban írtam egy bejegyzést a Pinterest hasznos funkcióiról. Katt ide az olvasáshoz!

A letölthető check listet, órarendet és tervező füzetet is Canva segítségével készítettem. Ezek továbbra is elérhetőek ezen a linken!

Létezik fizetős változat is, ahol még több funkcióhoz tudsz majd hozzá jutni. Én az ingyenes változatot használom, így csak erről tudok beszámolni, de csak ajánlani tudom. 🙂

Remélem hasznos volt a bejegyzés!

Iratkozz fel az email-es értesítésekre, hogy mindig elsőként olvashasd az újdonságokat! (Asztali gépen az oldalsáv tetején találod, mobilon görgess tovább lefelé!)

Puszi, Gréti!

Follow:

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.