Csináld magad hálószoba dekorációk álmodozóknak

A mai bejegyzésben egy sor olyan kreatív és szépséges dekorációs ötletet szedtem össze, amit bárki könnyen elkészíthet. Személy szerint imádom a kézzel készített dolgokat. A dekorációk esetében különösen szeretem, ha nem csak egyszerűen szép tárgyak vesznek körül, hanem olyanok, amik különlegesek, és pluszjelentést hordoznak.

hellolife-blog-almodozos-dekoracio-alomfogo

hellolife-blog-almodozos-dekoracio-alomfogo

Olyan dekorációkat szoktam magam körül tartani, amik érzelmi jelentéssel bírnak. Ilyenek az ajándékba kapott tárgyak, emlékek, illetve a saját készítésű tárgyak. A legfontosabb az, hogy minden tárgynak pozitív kihatása legyen az összhangulatra. Hiszek benne, hogy minden tárgynak saját energiája van, melyek tudat alatt segítenek feltöltődni, úgy hogy pozitív hangulatot adnak a jelenlétükkel, vagy azzal, ha rájuk nézünk.

Álomfogó

Az első dolog, amit mindenképpen szeretnék megmutatni nektek az a varázslatos álomfogó. Ez a tollakkal, kristályokkal, gyöngyökkel, kagylókkal, emblémákkal, (voltaképpen bármi egyéb jóval) díszített körkeretes háló az észak amerikai indián törzsek találmánya, akik hittek benne, hogy az álomfogó ágy fölé akasztva segít a rossz álmok kiszűrésében. Imádom az ilyen mítoszokat. Amikor először találkoztam az álomfogóval rögtön szerettem volna egyet magamnak is, de helyzet az, hogy nagyon drágák tudnak lenni ezek a szépségek. Most megmutatom, hogyan tudtok ti is elkészíteni magatoknak egyet.

hellolife-blog-almodozos-dekoracio-alomfogo

„A hagyomány szerint az álomfogó készítéshez tiszta gondolatokra és békés lélekre van szükség, mert amilyen energiákkal készül, olyanok uralkodnak majd benne.” – Továbbra is imádom.

Az álomfogó hozzávalóit mind megtaláljátok bármelyik hobbiboltban:
 • Karika
 • Natúr vagy színes fonal esetleg drót
 • Gyöngyök
 • Tollak
 • Bőrszíjak
 • Kagylók
 • Kristályok stb.

A fonalat (zsinórt, drótot) elkezdjük körbetekerni a karikán, úgy, hogy egyenlő távolságot tartunk a zsinórral. Ha egyszer körbeértünk haladjunk tovább, úgy, hogy kis hurkokat készítünk a fonalat átfűzve a korábbi külső tekerések alatt. Így haladjunk befelé, néha húzzuk meg a zsinórt. Rajtunk múlik mennyire lesz sűrű a háló. Időközben fűzhetünk a zsinórra gyöngyöket. Ha beértünk a kör közepére kössünk egy apró csomót és vágjuk el a fonalat.

hellolife-blog-almodozos-dekoracio-alomfogo

Amikor ez kész elkezdhetjük díszíteni a hálót és a karikát. Köthetünk rá lelógó bőrszíjakat vagy további fonalat, amiknek a végére szintén köthetünk díszeket. A kör tetejére csomózzunk egy akasztót, és kész a csodálatos és egyedi álomfogó. Ezen már nem múlnak a nyugodt éjszakák. 🙂

További álomfogó ötleteket találhatsz ezen a linken. 

 

 

 

 

hellolife-blog-ekszer-tarolas-dekoracio

Ágakból készült ékszertartó

Ez az ötlet praktikus és mutatós tud lenni egyben. Mindig problémám volt a bizsuk, főleg a nyakláncok tárolásával. Korábban egy ékszerdobozban tartottam mindent, de ott állandóan összeakadtak a láncok. Erre kerestem megoldást, amikor kitaláltam a következő ötletet (nyilván pinterestes inspiráció alapján).

Amire szükséged lesz:
 • Három kb. egyforma hosszúságú és szélességű bot. (Nem mindenképpen kell egyformának lenniük, de úgy könnyebb az elkészítés.)
 • 2-2 db vékony egyforma hosszú szalag vagy zsinór (Én mindent újrahasznosítva a ruhákból kivágott akasztást segítő szalagokat használtam.)
 • 1 db ezeknél kb. két és félszer hosszabb szalag vagy zsinór
 • A tárolni kívánt nyakláncok

A három botot kösd össze a 2-2 szalaggal úgy, hogy a szalagok ugyanolyan távolságra legyenek egymástól, illetve egyforma hosszan lógjanak le, hogy vizszintes eredményt kapjunk. Ha megvagyunk, a felső botra kössük rá a tartó szalagot. Ha ez kész a legegyszerűbb, ha felakasztjuk az egészet a falra, majd ezután rálógatjuk a nyakláncokat. Indiános/bohókás dísz és praktikus ékszer fal egyben. 🙂

hellolife-blog-ekszer-tarolas-dekoracio hellolife-blog-ekszer-tarolas-dekoracio

Tündérfények mindenhol

A karácsonykor széles körben használatos apró fény füzérekről van szó. Ezek minden sötét sarkot varázslatos hangulatba öltöztetnek. Szeretem, hogy ezeknek a fényeknek az egyszerűségükben rejlik a varázsuk. Több fénysort használok egész évben. Ezeket könnyű áthelyezni és elemmel működnek szóval nagyon praktikusak. Tervben van egy nagyobb szoba átalakítás nálam, amikor az ágy fejéhez szeretnék egy hasonló, de nagyobb fénysort feltenni a falra.

 

Vision board

A vision board remek eszköz lehet az inspiráció és motiváció mindennapos fenntartására miközben ötletesen feldobja az egész szobát. Év elején én is készítettem egyet. A hozzá kapcsolódó részletes bejegyzést elolvashatod ezen a linken keresztül.

hellolife-blog-minikert-csinaldmagad

Üvegbe zárt sziklakert

A következő nagy kedvencem a mini sziklakert. Általában kövirózsát szoktam üvegbe tenni, de más sziklakerti növényekkel is lehet kísérletezni. Ezek a növények szépek, hosszú életűek és igénytelenek (azaz tökéletesek a számomra). Szó szerint életet visznek a szobába, akár ajándéknak is aranyos ötlet.

Amire szükséged lesz:
 • Különböző méretű dunsztos üvegek
 • Sziklakerti növények
 • Föld
 • Kavicsok
 • Díszkavicsok, esetleg homok

A tiszta dunsztos üveget elkezdjük feltölteni apró méretű kavicsokkal. Erre következik egy kevés föld, majd megint kavicsok, majd újra föld. Tehetünk néhány réteget a színes kavicsokból vagy homokból is. Ha elértük az üveg egyharmadát következhetnek a növénykék. Óvatosan helyezzük őket a földbe, majd temessük be a gyökerüket. A tetejére szórhatunk még néhány színes kavicsot. Ezzel kész is a mini botanikus kertünk. Helyezzük az ablak mellé, és néha csodáljuk meg. Nem kell túl locsolni, de a lényeg, hogy mindig nedves maradjon a föld.

hellolife-blog-minikert-csinaldmagad hellolife-blog-minikert-csinaldmagad

Remélem tetszett a mai bejegyzés! Ha elkészítitiek az egyik ötltet, mindenképpen osszátok meg velem az eredményt!

Hamarosan érkezik a következő bejegyzés!

Follow:

2 Comments

 1. Kati
  2018-03-15 / 01:12

  tetszik a szikla kert nagyon

  • admin
   Szerző
   2018-04-06 / 12:06

   Örülök, hogy tetszik! 🙂 🙂

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.