Csináld magad virágszív dekoráció Valentin napra

Valentin nap közeledtével úgy gondoltam megosztom veletek, hogy hogyan készítettem el a képeken látható gyönyörűséges szív alakú virág dekorációt. Az elkészítés nagyon egyszerű, és a végeredmény miatt szerintem minden rászánt perc megéri.

hellolife-blog-virag-disz-valentin-napra hellolife-blogm-muviragok-romantikus-disz

Hozzávalók

Művirágok

Ha nem lenne olyan drága művirágot beszerezni már egy egész házat építettem volna az itt megosztott módon. De sajnos be kellett érnem kb. 10 szál rózsa, 10 szál pünkösdi rózsa, néhány szál orchideával és egy szál orgonavirággal. (Az orgonát és az orchideát később virágokra bontottam.) Ezekből készítettem a kb. keresztbe 40 cm, hosszába 30 cm szélességű szívet. A felhasznált virágokat a Kik áruházban, egy másik részüket pedig a temetőhöz közeli virágárusoknál szereztem be.

hellolife-blog-virag-disz-valentin-napra hellolife-blog-virag-disz-valentin-napra

Hungarocell tábla

Bármely művész boltban, kertész áruházban, vagy barkács üzletben megtalálható. Különböző méreteket választhattok az elképzeléstől függően. Az én hungarocell darabom még egy korábbi építkezésről maradt vissza, így az újrahasznosítást is bevontam a projektbe.

hellolife-blog-virag-disz-valentin-napra hellolife-blog-virag-disz-valentin-napra

hellolife-blog-virag-disz-valentin-napra

A virágszív elkészítése:

Első lépésként a száraktól külön választottam a virág fejeket és leveleket. Mivel a virágok szárában drót van elég oda vissza meghajlítani párszor és el lehet törni a megfelelő hosszúságnál. A virágok feje alatt egy kb. 5 cm hosszú szárat hagytam, hogy egyszerűen bele lehessen majd szúrni a hungarocellbe.

Kezdetnek nem tudtam, hogy az adott mennyiségű virág mekkora szívre fog elférni. Fölrajzoltam a táblára egy körülbelüli szívformát, majd ennek széle mentén sorban beleszurkáltam a virág fejeket. Felváltva tettem világos és sötétebb színű virágokat. Ha nem jól jön ki a lépés, még mindig újra lehet kezdeni és lehet bővíteni vagy szűkíteni a szív méretét. A forma belsejét is kitöltöttem rózsákkal, majd a kisebb virágokkal folytattam a fent maradó helyeken. A virágok leveleit a szív külső fala mentén szurkáltam körbe az anyagba.

Mikor mindez megvolt, egy éles késsel óvatosan körbevágtam a hungarocellt. Ezt érdemes kültéren megtenni, mert nagyon hullik a fehér morzsalék. Ha ezzel megvagyunk, akkor gyakorlatilag készen van a gyönyörűséges virágszívünk. Ráadásnak körbetekerhetjük egy szép szalaggal, és masnit köthetünk rá, vagy fellógathatjuk valahova.

Ez a szépséges virágszív kiváló díszítés és képeken is jól mutat. A Valentin nap mellett el tudom képzelni egy esküvőre is, vagy szimplán egy kora tavaszi dekorációnak otthonra.

Remélem tetszett a mai bejegyzés!

Nemsokára érkezik a következő! 🙂

Follow:
Megosztás

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.