Üres füzetek által kreatív flow – 15 ötlet bullet journal helyett

Engedd el a stresszt, találd meg a kreatív flow-t üres füzetekkel

Ismerős érzés? Minden év elején lelkesen veted bele magad a tervezgetésbe, új füzeteket és naptárakat szerzel be, tele ötletekkel és célokkal. De mi történik azokkal az üres füzetek esetében, amik kreatív flow előhívása helyett a fiók mélyén rejtőznek, sosem érintve a toll hegyét? Gyakran halogatjuk a kreatív önkifejezést, és a fiókjaink tele vannak kihasználatlan füzetekkel. Ha te is ebbe a táborba tartozol, ez a bejegyzés neked szól!

Úgy döntöttem, ideje új életet adni nekik! Ebben a bejegyzésben 15 inspiráló ötletet osztok meg, hogyan töltheted fel kreatív flow-val az üres füzeteidet. Fedezd fel a tudatos alkotás örömét, dobd el a stresszt, és meríts ihletet a flow élmény eléréséhez!

Az üres füzetek tökéletes eszközök a lassabb, tudatosabb megközelítéshez. Teret adnak a szabad ötletáramlásnak, a kísérletezésnek és a személyes fejlődésnek. Próbáld ki az ötleteket, találd meg a neked megfelelőt és alkoss szabadon!

Kreatív flow üres füzetek segítségével: Kihasználatlan kincsek felfedezése

  
hellolife-blog-festo-fuzet

Gyűjts idézeteket

Akár néhány oldalt, vagy az egész füzetet szánhatod arra, hogy feljegyezd a kedvenc idézeteidet. Én alapvetően imádom az idézeteket, és van már egy gyűjteményem, de konkréta ilyen füzetem ezidáig még nincsen. Gyűjtsünk idézeteket, amelyek inspirálnak minket a tudatos alkotáshoz és a céljaink eléréséhez. Ezek az idézetek segíthetnek a flow-élmény elérésében és a kreativitásunk kibontakoztatásában.

hellolife-blog-idezetes-naplo
hellolife-blog-otletek-idezetek

Vezess egy hagyományos naplót

A napló alatt azt a kis jegyzetfüzetre gondolok, amit szinte mindenki vezetett általános iskolában. Ebbe a füzetbe nap végén belekerülhetnek az aznapi gondolatok, és események. Ezt a naplót illusztrálhatod saját rajzokkal, vagy nyomtathatsz hozzá képeket. A naplózás segíthet a tudatosabbá válásban, a mentális jólétünk javításában és a céljaink elérésében.

hellolife-blog-emlekkonyv-otlet
hellolife-blog-lista-keszites

Indíts egy álomnaplót

Az álomnaplóba minden reggel feljegyezheted az aznapi álmaidat. Ha van kedved, elolvashatod a hozzá tartozó jelentést, például egy internetes álmoskönyvben. Régen én sokszor szórakoztam ilyesmivel, amikor sok időm volt. 🙂 Az álomnaplózás segíthet az önismeretben, a kreativitásunk kibontakoztatásában és a problémák megoldásában.

hellolife-blog-alom-naplo
hellolife-blog-alom-naplo-otlet

Mood board” helyett készíts kollázst a füzetbe

Szép eredményt kaphatunk, ha hasonló témájú, vagy színű, képeket teszünk egy oldalra. Ezt kiegészíthetjük feliratokkal, és idézetekkel is. Mindennel együtt szórakoztató elfoglaltság lehet egy esős délutánon. Készítsünk kollázst képekből, idézetekből és feliratokból, amelyek tükrözik a hangulatunkat, céljainkat vagy inspirációinkat. A kollázs készítése vizuális önkifejezésre és a kreatív flow-élmény elérésére ad lehetőséget a füzetek lapjain.

Vezesd az étkezéseidet, a testmozgást, a folyadékbevitelt

Év elején sokak között én is megfogadtam, hogy egészségesebb életmódot fogok élni. Ezt kezdve a megfelelő ételek választásával, napi folyadék bevitelével, és a mozgás beiktatásával. Egy ilyen lista sokat segíthet a tervezésben és a nyomon követésben. Ha van kedved olvasd el a korábbi bejegyzésem, arról, hogy milyen újévi fogadalmakat érdemes betartani 2018-ban.

hellolife-blog-napi-lista-ezkezeshez
hellolife-blog-napi-lista-ezkezeshez

Készíts emlékkönyvet

Egy emlékkönyvbe beleírhatod az elmúlt időszak élményit, a hozzá tartozó képekkel illusztrálva. Ez egyébként ajándékba is szuper ötlet, például a családnak, vagy a barátoknak.

hellolife-blog-emlekkonyv-keszites
hellolife-blog-emlekkonyv-keszites

Írj bele listákat

Ide kerülhetnek a megnézendő filmek, sorozatok, olvasnivalók, kedvenc dalaid. Így biztos, hogy észben tudod tartani az összeset. Írj listákat a teendőinkről, céljainkról, ötleteinkről. A listák segíthetnek a hatékony időmenedzsmentben és a céljaink elérésében.

hellolife-blog-olvasnivao-konyvek
hellolife-blog-olvasnivao-konyvek

Készíts tervet a takarékoskodáshoz

Ezen az oldalon vezetheted a kiadásaidat, vagy, hogy mennyit sikerült félretenned az adott hónapban. Ez hasznos lehet, ha olyan vagy mint én, és nem tudod hova tűnik el minden pénzed a hónap végére, miközben szándékodban áll spórolni kicsit.

hellolife-blog-kiadasok-vezetese
hellolife-blog-takarekoskodas-lista

Jegyezd fel a gondolataid, ötleteid

Néha jó papírra vetni a hitelen támadó ötleteket. Legközelebb pedig hasznos lesz visszaolvasni őket. Lehet neked éppen csak ez kell hogy kreatív legyél az eddig árva füzetek által.

hellolife-blog-rajzolos-fuzet
hellolife-blog-otletek-idezetek

Vezess hála naplót

Ide leírhatod, hogy mi az, amiért hálás vagy, mi volt mindaz, amit elértél. Ide kerülhetnek a legkisebb örömteli dolgok, amik téged értek. Egy ilyen napló jó kiindulópont a pozitív hozzáálláshoz. A hála napló vezetése egy egyszerű, de hatékony módja annak, hogy javítsd a mentális jólétedet, növeld a boldogságérzetedet, és pozitívabbá válj.

hellolife-blog-hala-naplo-lista
hellolife-blog-hala-naplo-vezetese

Készíts virág-emlékkönyvet

A virágkönyv elkészítéséhez találtok inspirációt egy erről szóló korábbi bejegyzésemben. A virág-emlékkönyv egy gyönyörű és egyedi módja annak, hogy megőrizzük a kedvenc virágainkat és az emlékeket, amelyeket hozzájuk kapcsolunk. Ez egy nagyszerű projekt minden korosztály számára, és remek ajándék lehet a természetet szerető barátoknak és családtagoknak.

hellolife-virag-emlekkonyv
hellolife-virag-emlekkonyv

Vesd papírra a céljaid, írj bakancslistát

Ha leírod a céljaidat, vágyaidat, akkor nagyobb eséllyel válnak valóra, mert jobban tudsz rájuk összpontosítani. A bakancslista egy olyan lista, amelyen azok a dolgok szerepelnek, amelyeket szeretnénk megtenni az életünkben, mielőtt meghalunk. Ez lehet bármi, a világ körüli utazástól kezdve az ejtőernyőzésen át a saját vállalkozás elindításáig. A bakancslista elkészítése nagyszerű módja annak, hogy motiváljuk magunkat és kihozzuk a legtöbbet az életünkből.

hellolife-blog-naplo-bakancs-lista
hellolife-blog-naplo-bakancs-lista

Utazónapló

Az utazónaplóba nyomtass fotókat, amiket az út során készítettél. Ezek mellé írj egy rövid beszámolót, hogy mit éltél át, mi volt, amire emlékezni szeretnél az élményből. Ebbe füzetbe kerülhetnek a repülőjegyek, múzeum belépők, és minden más, ami az úthoz kapcsolódik. Dokumentáljuk utazásainkat egy utazónaplóba fényképekkel, jegyzetekkel és emléktárgyakkal. Az utazónapló segíthet megőrizni az emlékeket, feleleveníteni a szép élményeket és inspirációt meríteni a jövőbeli utazásainkhoz.

hellolife-blog-utazo-naplo
hellolife-blog-emlekkonyv-otlet

Receptes füzet

Mindenkinek szüksége van egy könyvre, ahova feljegyezheti az összes megőrzésre méltó receptet. Ide kerülhet minden, amit mostanában kipróbát, vagy akár nagymamáid kézzel írt sárguló fecnin megőrzött receptjeit is beragaszthatod. Írj le kedvenc receptjeinket egy receptes füzetbe. A receptes füzet segíthet az egészséges étkezésben, a kísérletezésben az ételekkel és a családi hagyományok megőrzésében.

hellolife-blog-receptes-konyv
hellolife-blog-recepteskonyv

Piszkozatos vagy firkálós füzet

Minden más, mit nem tudsz hova feljegyezni, helyet kaphat a „firkálós” füzetben. Használjunk egy füzetet firkálásra, ötletgyűjtésre, brainstormingra. A firkálós füzet teret ad a kreativitásunk kibontakoztatásának, a flow-élmény elérésének és a problémák kreatív megoldásának.

hellolife-blog-utazo-naplo
hellolife-blog-hataridonaplo

A bejegyzésben szereplő képek a Pinterestről származnak. 

Engedd szabadjára a kreativitásodat!

Az üres füzetek rengeteg lehetőséget rejtenek magukban. Használd őket arra, hogy felfedezd a belső művészedet, kísérletezz új ötletekkel, és találd meg a belső békédet. Ne félj hibázni, a lényeg, hogy élvezd a folyamatot! Ki tudja, lehet most találsz rá a kreatív flowra az üres füzetek segítségével.

A következő termékek partnerlinken keresztül érhetőek el. Kattints a képre részletekhez / vásárláshoz! 🙂

Ezeket ajánlom kreatívkodáshoz!

Rózsaszín tolltartó
Baglyos hegyező
Répás ceruza
Díszes ragasztószalag
Bullet Journal füzet
Bullet Jounral matricák
Rózsaszín tolltartó
Baglyos hegyező
Répás ceruza
Díszes ragasztószalag
Bullet Journal füzet
Bullet Jounral matricák
Rózsaszín tolltartó
Baglyos hegyező
Répás ceruza
Díszes ragasztószalag
Bullet Journal füzet
Bullet Jounral matricák

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el megosztnai!

Puszi, Gréti

Follow:
Megosztás
Kreatív flow üres füzetekkel: Töltsd fel az üres lapokat! Fedezd fel a 15 inspiráló ötletet és alkoss szabadon a kihasználatlan füzeteiddel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.