Virág emlékkönyv

Szeretek emlékkönyveket készíteni, mert megőrzik az ember emlékeit. Egy jól elkészített emlékkönyv hangulatot teremt, és képes hosszú idő után is visszaadni a régi érzéseket. Az emlékkönyv általában egy album, amibe képek, jegyek, rövid leírások szoktak kerülni.

A virágajándékozás szerintem egy nagyon szép gesztus. Mikor kapok egy frissen vágott virágcsokrot egy különleges alkalomra, vagy egy leszakított szál virágot csak úgy, az mindig örömmel tölt el. Ám ilyenkor mindig elkap a gondolat, hogy hogyan tudnám megőrizni ezt a szép emléket, és hogyan tudnám elkerülni, hogy az egész csokor hervadtan a szemét közé kerüljön egy pár nap alatt. Csinálhatnék egy képet róla, viszont sokkal jobb lenne, ha fizikai értelmében eltehetnénk egy hosszabb időre.

hello-life-blog-virág-emlékönyv-ötletlek-csináld-magad-decoupageSokszor készítettem gyerekkoromban szárított falevelekből díszeket. Egyik ősszel mikor megláttam a gyönyörű szömörce és kanadai juhar fa pirosló, és minden színben pompázó leveleit, eszembe jutott az ötlet. Ha a faleveleket meglehet szárítani, és meglehet őrizni, a virágokkal is érdemes lenne ugyanezt megtenni.

hello-life-blog-virág-emlékönyv-ötletlek-csináld-magad

A virág emlékkönyv, nem egy szokványos album. Ebbe olyan növények kerülnek, amik valami miatt jelképezik emlékeinket és érzéseinket. Lepréselés után decoupage technikával kerülnek tartós helyükre, az emlékkönyv lapjaira.

Ebben az emlékkönyvben, amit készítettem, sok éve lepréselt virágok és falevelek leltek tartós helyükre. Magamnak elég volt néhány feljegyzés, a virágok mellé. A dátumból nagyjából tudom, hogy kitől és miért kerültek hozzám. Később, ha folytatom, több jegyzetet is készítek majd a virágok mellé.

A virág emlékkönyv elkészítése

Amire szükséged lesz:

 • decoupage ragasztó
 • ecset
 • emlékkönyvnek szánt füzet
 • szép falevelek, és virágok
 • filctoll, vagy ceruza a címkézéshez, feljegyzésekhez

Decoupage ragasztót és ecsetet be tudsz szerezni a hobbiboltokban.

Az elkészítés menetéhez görgess lejjebb!

hello-life-blog-virág-emlékönyv-ötletlek-csináld-magad

Elkészítés:

Elsőként gyűjtsd össze a neked tetsző leveleket a természetben. Ha kapsz egy virágcsokrot, vagy olyan virágot, ami hamar levirágzik, arról érdemes összegyűjteni a virágokat, mielőtt teljesen elfonnyadnak.

Keress egy vastag és nehéz könyvet, és néhány oldalanként újságpapírra helyezve tedd bele a virágokat, szirmokat, leveleket. Érdemes már ilyenkor melléjük helyezni egy kis cetlin, hogy kitől kaptad, honnan származik, milyen emlék kapcsolódik hozzá.
A préselés néhány hetet igénybe vesz. Nem árt a virágoknak, ha sokáig a könyven maradnak, csak ne feledkezz el róluk.

Ha lepréselted a leveleket, vedd elő a füzetet, amit emlékkönyvnek szánsz. Helyezd a lapokra a leveleket és kend át mind két oldalát a decoupage ragasztóval. Figyelj, hogy a virágok, levelek szebbik oldala legyen felfelé.
A ragasztó néhány óra alatt megszárad, de addig figyelj, hogy ne ragadjanak össze a lapok.

A képek alkotás közben készültek, ezér tűnik úgy, hogy kicsit vizesek az oldalak. Később szépen megszáradt az egész.
Jó alkotást!

Az emlékkönyv száradás közben:

hello-life-blog-virág-emlékönyv-ötletlek-csináld-magad hello-life-blog-virág-emlékönyv-ötletlek-csináld-magad hello-life-blog-virág-emlékönyv-ötletlek-csináld-magad hello-life-blog-virág-emlékönyv-ötletlek-csináld-magad-decoupage

A végeredmény száradás után:

hellolife-virag-emlekkonyv hellolife-virag-emlekkonyv hellolife-virag-emlekkonyv hellolife-virag-emlekkonyv hellolife-virag-emlekkonyv hellolife-virag-emlekkonyv hellolife-virag-emlekkonyv

Remélem ti is kedvet kaptatok egy hasonló alkotás elkészítéséhez. Hamarosan érkezik a következő csináld-magad ötlet. 🙂 Addig is olvass bele a korábbi bejegyzéseimbe!

Ne felejtsétek el kedvelni és megosztani a bejegyzést!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy le ne maradj az újdonságokról!

Follow:

3 Comments

 1. Vogl Teodóra
  2017-09-30 / 20:54

  A száradás utáni végeredményről is kapunk képet?

  • admin
   Szerző
   2017-10-03 / 14:11

   Köszönöm a kérdést! Frissítettem a bejegyzést, és felkerültek a száradás utáni képek is! 🙂

 2. Vogl Teodóra
  2017-10-15 / 20:09

  🙂 köszönöm!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.