25 dolog, amit megtanultam 25 év alatt

Tegnap volt a negyed évszázados születésnapom mely alkalmából szeretnék megosztani veletek egy (még) személyesebb hangvételű bejegyzést. A születésnapomat évek óta úgy kezelem, mint egy alkalmat a visszatekintésre, és az terveim újragondolására. Más blogokon olvastam korábban hasonlókat, és alig vártam, hogy én is elkészíthessem ezt a szülinapos bejegyzést.

Jó volt összeírni ezt a listát. A végén elgondolkoztam azon, hogy mennyire filozofikus kicsengése van már, de talán ez a korral jár. ? Voltaképpen gyűjtöttem ötleteket másoktól, de minden egyes pontot szívből gondolok, és rengeteg példa jutott róluk eszembe az elmúlt éveimből.

A poszot kibővítettem néhány kínos képpel amik kiskorom óta készültek rólam.

hellolife-blog-en-1993
1993

Íme, 25 dolog, amit megtanultam 25 év alatt

Mindig hallgass a magérzéseidre. Ha valamit sejtesz, az valószínűleg úgy is van. Ha valami nem hagy nyugodni, azt meg kell tenned.

Ha magabiztos vagy MINDEN menni fog. Az első a kisugárzás, a második a smink és a ruha. De ez nem jelenti azt, hogy ne működhetne fordítva is.

Semmit ne vegyél személyesen magadra. Ha valaki mond valamit az róluk többet árul el, mint arról, akire mondják. Másokon nem tudsz változtatni, csak magadon, és azon, hogy kire hallgatsz.

Azok a pillanatok számítanak egyedül, amikor a jelenben tudsz maradni. Nekem a legjobb erre az utazás.

Nem számít, mit csinálsz, vagy hol dolgozol, csak az, hogy kivel. Mindenkinek van egy története, és mindenki taníthat valamit, amit eddig nem tudtál.

hellolife-blog, 25 szletesnap

A YouTube (Instagram, Pinterest, és minden más közösségi oldal) a legjobb találmány, ami valaha létezett, de egyben a legrosszabb is. Minden a kezedben van, amire szükséged van a tanuláshoz, inspirációkhoz, motivációhoz. De ne feledd, hogy nem mindig kell hinni a szemednek. Soha nem szabad másokhoz hasonlítani magunkat.

Ne gyűjts felesleges kacatokat otthon, a táskádban, a szekrényedben. (Viszont vigyázz, mert ha valamit kiteszel, vagy kidobsz hetek / évek porosodása után, lehet, hogy egy nap múlva kelleni fog.)

A pozitivitás a részletekben van. Nyugodtan szánj időt arra, amit szeretsz minden nap. Amit élvezel az nem elpocsékolt idő. Fordítva is igaz, csináld, amit szeretsz. Csináld, ami NEKED jó.

Hiába veszel még egy szép naplót vagy noteszt, akkor sem fogod egyiket se használni, mert túl szépek a hétköznapi gondolataidhoz, illetve új eget rengető ötlet se fog beléd hasítani miattuk. (Szintén személyes tapasztalat.)

Nem szabad stresszelni a miatt, amit nem tudunk irányítani.

hellolife-blog-1996-rolam
1996

A miatt szintén nem kell aggódni, hogy ki mit, gondol. Az az igazság, hogy az idő legnagyobb részében az emberek csak a saját dolgukkal vannak elfoglalva. (Ez magányos, de felszabadító gondolat.)

Mindenkinek a személyisége valójában egy folyamat. Tágabban kell gondolni rájuk. Viszont ez nem kifogás arra, hogy elfogadjuk a rosszindulatú és önző hozzáállást velünk szemben.

Ne fáraszd magad mások negatív gondolatait hallgatva, hagyd őket magukra.

Ne költs olyanra, amire nincs szükség, helyette gyűjts élményekre, tanulásra és utazásra.

A saját magadnak állított szabályok feleslegesek, egyszerűbb, ha mindig azt teszed, amihez kedved van, miközben betartod a jól bevált elveidet.

Jön-megy a divat, de a narancssárga és a pink soha nem passzol.

hellolife-blog-2010-foto-rolam
2010

Lehet, azt gondolod senki nem hallja mikor fülhallgatóban ártatlanul “dúdolgatsz” a vonaton, (vagy tanórán,) de igen.

Mindig mondj igent az új dolgokra. Az élet rövid, és legtöbbször azt bánjuk, meg amit nem tettünk meg.

Minden kezdet nehéz, de a legnehezebb egyáltalán elkezdeni. (Például, hogy leüljek ezt, vagy bármelyik bejegyzést megírni, elmenni futni, vagy hozzálátni a takarításhoz.)

Lefekvés előtt ne egyél meg egy (vagy több) tábla csokit, mert nem fogsz tudni aludni.

A vonzás törvénye tényleg mindig és konkrétan működik. (Leteszteltem!)

hellolife-blog-2012-foto-rolam
2012

Soha nem tudsz eleget ahhoz, hogy megítélj valakit.

Mindig vállald be azt is, amitől félsz. Az egy olyan pillanat lesz, amire később büszke leszel, fejlődsz, és maradandó emlék lesz.

A frufru nem áll jól, ha elöl, van három forgód. & Egy jó fodrász minden pénzt megér.

Ha netalán eszedbe jut lehangolódni, a miatt, hogy “megint öregszel”, gondolj arra, hogy egy év múlva is már sajnálni fogsz minden pillanatot, amikor apró (és elkerülhetetlen) dolgok miatt nem hagytad magadat boldognak lenni.

hellolife-blog-outfit-pirosgarbo
2018
Follow:

1 Comment

  1. Kati
    2018-02-28 / 12:41

    Nagyon mely es igaz gondolatok.
    Mi a vonzas torvenye?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.