A belső szépség titkai – 15 tanács, hogy tündéri legyél

Úgy érzem, hogy a mai világban rengeteg hangsúly kerül a külső szépségre. Mindenki szebb sminket, divatosabb ruhákat és tökéletesebb alakot szeretne. Úgy gondolom, hogy felesleges ezekre túl sok energiát szánni. Aki belül szép, akinek pozitívak a gondolatai és magabiztos, az kivülről látszik és szép lesz. Ebben a bejegyzésben hoztam egy listát, ami segít kiemelni a belső szépségünket.

hellolife-blog-belso-szepseg-halanaplo

A következőkben felsorolt tényezőkből áll az a bizonyos „tündéri személyiség”. Az ezzel a fajta személyiséggel rendelkező emberek azok, akiket elsőre mindenki megkedvel, értékesnek tart és mindnetől függetlenül szépségesnek gondol. A titok, hogy bárki lehet ilyen ember. Tudatosság, önfejlesztés és elhatározás kell hozzá.

Nekem is rengeteget kell még gyakorolni a következő pontokat, de megpróbáltam saját tapasztalataim alapján összeválogatni és kiegészíteni a a felsorolakat.

hellolife-blog-belso-szepseg-halanaplo

A belső szépség titkai

Mosolyogj és nevess többet

Talán egyértelmű, de a legszebb smink amit egy nő viselhet az a mosoly.

Hallottam egy nőről aki nem mosolygott évek óta, mert fél, hogy ráncos lesz tőle a bőre. Remélem ti is úgy gondoljátok, hogy ennél nincs nagyobb butaság. Aki mosolyog azt üzeni a környezetének, hogy jó kedve van, ráadásul ragadós. Ha rámosolyogsz valakire, visszamosolyog majd. A mosoly tudományos alapon erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, fájdalomcsillapító hatása van, ráadásul feszesíti az arcizmokat.

Minden nap találj valamit amin nevethetsz. Abban a pillanatban, hogy elneveted magad, a testedben megindul az endorfin és szteronin hormonok termelése. Az önfeledt nevetés pedig a stressz hormonokat is csökkenti.

Vezess hála naplót

Nekem is van egy hála naplóm, amibe konkrétan vezetem a mindennapi gondolataimat. Ennek a legfontosabb része maga az idő amit magadra, és a saját gondolataidra szánsz. Ha végiggondolod a napodat, rájösz hogy igenis vannak olyan pillanatok amikért hálás lehetsz. Kezd olyan apró dolgokkal mint például a reggeli napsütés, a csiripelő madarak éneke, mosolygó idegenek (lásd első pont, ugye), finom ebéd, hazaérés, belehuppanás a puha ágyba.

Ne legyél elégedetlen. Minden amit szeretnél úton van és elérkezik majd a megfelelő időben.

hellolife-blog-belso-szepseg-halanaplo

Minden nap dicsérj meg legalább egy valakit

Te is szereted ha megdicsérnek. Amit adsz azt kapod vissza, és mindig neked kell kezdeni. Jó ötlet dicsérettel kezdve beszélgetést kezdeményzeni is. Egyből van egy téma amiről mindketten szeretnétek pár szót szólni.

Mindig beszélj / viselekdj kedvesen

Ezt szerintem nem kell magyarázni, hogy miért fontos.

Bővebben arról amit a bevezetőben írtam – Vannak azok a jóságosan tündéri emberek, akik szinte veleszületett képességgel rendelkeznek, hogy kedvesen szóljanak mindenkihez minden helyzetben. Attól függetlenül kedvesek, hogy milyen az élethelyzetük, napjuk és hangulatuk. Nem tuddom mi a titkuk, de tőlük kell példát vennünk.

Ezek olyan emberek akiket mintha egy sárga aura venne körül, és teljesen változó életkoruk és külsejük lehet, mégis kivétel nélkül tényleg olyan szépek és ragyogóak mint a tündérek.

Nem tudom ti ismertek e ilyen embert, de szerintem mindenhol köztünk vannak, csak nagyon ritkák.

Ne pletykálkodj

Nagyon rossz tulajdonság a pletykálkodás. Van, hogy szinte nem is vesszük észre, hogy pontosan azt csináljuk. (Miközben megfogadtuk, hogy mi nem fogunk senkit kibeszélni a háta mögött). Szerintem az a titka, hogy ne mondj olyat, amit te se szeretnél visszahallani főleg, ha nem igaz. 🙂

Szánj időt arra, hogy segíts másokon

Legyél olyan, akire mindig lehet számítani. Ennyek nyilván vannak szintjei, de a legalapvetőbb, hogy ne fordíts hátat annak akinek láthatóan szüksége lenne rád. Néha elég, hogy végighallgasd amit mondani szeretne, esetleg pár bátorító szó, dicséret, tanács, vagy felvidítás.

Az illető megfogja jegyezni és hálás lesz érte. Nem lehet tudni mikor lesz fordítva a helyzet. Ettől függetelnül ne várj semmit cserébe. Ha látod, hogy te segítettél neki az neked is örömet fog okozni és önbizalmat fog adni a pozitív önértékelésedhez.

Minden nap tegyél valamit ami boldoggá tesz

Néha legyél kicsit önző, szánj időt magadra. Ott van a szívdeben, hogy mi az maire szükséged van. Szánj időt arra amit igazán szeretnél, így tudsz élni és erőt meríteni a folytatáshoz.

hellolife-blog-idezete-belso-szepseg-rozsa

Minden helyzetben nézd a pozitív oldalt

Ez a dolog mindenkinél gyakorlást igényel. Tekints erre úgy mint egy kihívásra. Az élet egy játék, vannak előnyös és hátrányos helyzetek. Ezek mindig vannak és lesznek. Próbáld felfogni úgy mint egy játékot és mindennek tekints a legjobb oldalára, egy kis kreativitással a legrosszabb helyzetvől is tudsz jól kijönni.

Ha hagyod magad elnyomni a negítivitással egyre lejjebb fogsz kerülni, ami szerencsétlenségi áradatot fog kezdeményezni. Ne hagyd, hogy a hangulatod a külső behatások alapján váltakozzon, és eltérítsenek a céljaidtól.

Tanulj meg kedves lenni magaddal is

Ne legyélj olyan szigorú magaddal. Állj meg egy percre, gonold végig az összes sikert és pillanatot amikor büszke voltál magadra. Ezek már önmagukban elegendőek. Nagyon sokat dolgozol nap mint nap, mint a napi teendők során mint a személyiséged fejlődésén a külső impulzusok hatására. Fogadd el magad, és légy büszke. Egyedi vagy, megisételhetetlen, és a külvilág véleményének semmi köze ahhoz, hogy mennyit érsz.

hellolife-blog-idezete-belso-szepseg-rozsa

Engedd el a korlátokat amiket magadnak szabtál

Nincs rosszabb, mikor a saját fejedben észrevétlenül felállítasz bizonyos korlátokat amikbe beskatujázod magadat. Tudd, hogy az életedet te irányítod. Vedd észre, hogy a korlátok egyedül a fejedben léteznek. Erről a témáról bővebben olvashattok egy korábbi bejegyzésben.

Őrizd meg  a gyermeki éned

Ha úgy gondolkodsz ahogyan kiskorodban, sokkal egyszerűbben fogsz élni, és könnyebben észreveszed az apró örömöket. Az élet egy játék, ne vedd magadat túl komolyan. (We don’t get older just level up!) Nem öregszünk, csak szintet lépünk. 🙂

Mindig mondd, hogy „kérem” és „köszönöm” és köszönj

Ezek elég alapvető dolgok. Sajnos úgy gondolom, hogy mostanában elkél egy kis emlékeztető. Ez az alapja az összes normális emberi kommunikációs élethelyzetnek. Fogadd meg és tartsd be, és legyél te az első aki Sziát mond. Egyből kedvesnek és normálisnak fognak gondolni, ha ezekkel a szavakkal élsz.

hellolife-blog-idezet-belso-szepseg-mosoly

Készíts listát arról amiben jó vagy, emlékezz az értékeidre

Mindennek az az alapja, hogy magadat elfogadd. Ha tisztában vagy a saját magad által elért céljaiddal, és belső értékeiddel, senki nem foszthat meg tőlük, vagy bánthat meg. Ezt a listát írhatod a hála naplódba is, vagy egy teljesen külön helyre. Akár írd a telefonodba, hogy mindig rátudj nézni egy rosszabb napodon. Ez egy emlékeztető lesz neked, hogy ki vagy, mi a célod, mihez mérten élj és viselkedj.

Legyenek kedvesek a gondolataid

Ahogy azt már sokan sokféleképpen megfoalmazták, amit gondolsz azt fogod mondani / leírni, amit mondasz azt fogod tenni, amit teszel az határozza meg az életed.

Amit belül gondolsz, az fog kiülni az arcodra is. Nincs olyan mogorva, komor arc amit sminkkel vagy frizurával fellehet dobni. Az csak egy csinosan goromba arc lesz.Továbbiakat lásd az első pontban! 🙂

hellolife-blog-belso-szepseg-kepek-tavasz

Legyél őszinte és add önmagad

Mondd ki amit gondolsz. Ne folyts magadba se a negatív se a pozitív érzéseidet. Mondd el amit gondolsz, de hűen a korábbi pontokhoz. Hagyd, hogy a saját személyiséged vezéreljen. Csak olyat tegyél, vagy mondj amit teljes mértékben fel tudsz vállalni.

Egyedül te vagy olyan amilyen, senki más nem tud utánozni, ahogy te sem tudsz senki mássá átváltozni. Ezen nem tudsz változtatni, csak azon, hogy ebben az egy életben, ebből az egy személyből aki te vagy, kihozd a legjobbat. A legjobb, hogy bármit tehetsz, bármit elérhetsz. Hallgass a megérzéseidre, hallgass a szívedre, és ne hallgass senki másra. Te vagy te, és ez a szupererőd!

Lehetne még pár dolgot felsorolni, de ennek majd a jövőben kerítek folytatást. 🙂

Ti mit gondolotk erről a témáról? Szerintetek mely belső értékek a legfontosabbak?

Jövő hétvégén érkezik a következő bejegyzés! Addig is várom a véleményeteket itt vagy instagramon (@sebestyengreti) keresztül!

Puszi, Gréti

Follow:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.