Dolgok amiket irányíthatsz az életedben – Pozitív gondolkodásmód

Mostanában, talán az időjárás miatt, kicsit elkapott ez a lelkizős hangulat. Rengeteg hasonló cikket és könyvet olvastam, már korábban is, de most ismét rátaláltam erre a témára. Minden célom motivációt adni számotokra, és rájöttem, hogy nekem is jót tesz, ha megfogalmazom, és leírom ezeket, gondolatokat.

hellolife-blog-dolgok-amiket-iranyithatsz-eletmod

Dolgok, amiket irányíthatsz az életedben

Kezdjük egy listával.

 • Mit gondolsz
 • Mit mondasz / írsz le
 • Milyen ételeket eszel
 • Mennyit és milyen mozgást végzel
 • Milyen az életszemléleted
 • Hogyan fordulsz mások felé
 • Mi az, amit előtérbe helyezel
 • Miben hiszel
 • Mennyire veszed magadra a dolgokat
 • Milyen keményen dolgozol
 • Mennyire vagy nyitott
 • Hogyan becsülöd meg a dolgaidat, másokat és magadat
 • Kivel és mivel töltöd az idődet
 • Mennyire veszed komolyan az életet
 • Ezeket mennyire irányítod tudatosan

hellolife-blog-dolgok-amiket-iranyithatsz-eletmod

Van, amikor úgy érezzük, hogy az életünk kicsúszott az irányításunk alól. Ez igazából egy olyan rossz szokás, vagy felfogás, ami miatt elveszítjük a kapcsolatot saját magunkkal. Van, hogy amit eltervezünk, az mégsem sikerül. Ilyenek lehetnek például az új évi fogadalmak. Elhatározzuk, hogy egészségesen fogunk élni, aztán egy hét elteltével újra csak otthon ülünk egy nagy zacskó édességgel. Utána rosszul érezzük magunkat, és ennek enyhítésére kifogásokat keresünk, majd még jobban elhagyjuk magunkat. Elhitetjük magunkkal, hogy minden, ami történt igazából nem a mi hibánk, hiszen minden ellenünk játszott.

hellolife-blog-dolgok-amiket-iranyithatsz-eletmod

Az a helyzet, hogy egyedül, és kizárólag mi vagyunk felelősek a saját boldogságunkért.

A jó hír az, hogy mi emberek, teljes mértékben képesek vagyunk megtalálni a belső boldogságot, (minden külső körülmény mellett vagy ellenére).

A trükk az, hogy bármi történjék, meg kell tanulni elengedni a dolgokat. Ez által több energiánk marad arra, hogy az érkező dolgokkal megbirkózzunk, és átalakítsunk őket úgy, hogy pozitív eredményük legyen.

Mit gondolok ez alatt:

hellolife-blog-dolgok-amiket-iranyithatsz-eletmod

Engedd el az akadályokat

Felejtsd el azt a gondolatot, hogy „én nem vagyok az a fajta”(nem vagyok olyan, aki sportos, hajlékony, nem tudok falat mászni, nem írok szépen).  Lehet nem vagy született tehetség, de mindent meglehet tanulni bizonyos szinten, és ha te szeretsz valamit csinálni, akkor csak ez a lényeg. Ezek a gondolatok mind azt sugallják neked, hogy nem te irányítod az életedet.

Azt a gondolatot szintén engedd el, hogy ha nem sikerül valami az azért van, mert egy vesztes vagy. Ezt a kis hangot ki kell verni a fejedből. Nincs szükség a negativitásra. Rengeteg értékes energiát pazarolsz rá, a helyett hogy újra megpróbálnád.

Ha vállalod a felelősséget, ha nem, te befolyásolod a szokásaidat, hozzáállásodat, elhatározásaidat és céljaidat. Nem számít hol születtél, honnan jössz, el kell engedned a fejedben létező akadályokat, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból.

hellolife-blog-dolgok-amiket-iranyithatsz-eletmod

hellolife-blog-dolgok-amiket-iranyithatsz-eletmodMindig te döntesz

Minden tettet, szót, gondolatot, tervet te választasz. Ezek olyan apró döntések, amiket minden nap minden percben meghozunk. Sokszor nem vesszük észre, hogy mi hoztuk őket, mert egy következetlen láncolat eredményei mintsem tudatos választások.

Például ha valaki bevág eléd az ajtón. Valószínűleg az első gondolatod legszebb része, az hogy „… mekkora bunkó”. A másik lehetőség is fent áll, ami tudatosabb válasz lehet a helyzetre, lehet, hogy égve hagyta a tűzhelyet, egyedül van otthon a gyereke, vagy valakije kórházba került. (Lehet, hogy tényleg csak egy paraszt volt, de neked akkor sem szabad, hogy ez elrontsa a napodat, mint ahogyan a többi külső tényező.)

Amikor elkezdünk odafigyelni az apró döntésektől a nagyobbakig, könnyebb lesz a pozitívabb irányt látni. Ha magadban pozitív irányt választasz az kívülről is látszani fog, ami még jobb, hogy egyre pozitívabb energiát fogsz vissza is kapni. Ha ismered a vonzás törvényét, akkor még azt is bevetheted, és ezzel együtt egy egészen pozitív csavart vihetsz a napjaidba. Egyébként ez az egész egy olyan állapothoz vezet, amikor olyan mintha láncban szerencsés napjaid lennének.

hellolife-blog-dolgok-amiket-iranyithatsz-eletmod

Folytonos tanulás

Ahogy semmi, ez a fajta gondolkodásmód sem megy egyik napról a másikra. Ha mindig odafigyelünk a pozitív gondolkodásra, akkor is fognak történni váratlan események, amik keresztbe tesznek, vagy elvonják a figyelmünket. Mindig lesz olyan, hogy ér egy balszerencse, vagy egyszerűen csak rossz a kedved. A saját érdekedben meg kell tanulni kezelni ezeket a helyzeteket. Ha szembe jön, egy kellemetlenség át kell élni, tanulni kell belőle, de nem szabad hagyni, hogy megállítson, vagy eltántorítson a helyes iránytól. Minden, amit átélsz, kell ahhoz, hogy a jövőben utána valami jó, vagy még annál is jobb történjen veled.

Élj arccal előre, tanulj vissza tekintve, és maradj nyitott a lehetőségekre, ami néha a legfurcsább formákban érkezik el hozzád. Senki nem tud helyetted dönteni abban, hogy merre kormányozd az életed. Te irányítasz. Lehet, hogy az út tele lesz gödrökkel és kanyarokkal, és nem tudod, mi van a végén, viszont pakolhatsz rengeteg útravalót és közben hallgathatod a kedvenc zenéd.

Nincsen helyes út és nincs könnyű út, csak sok különböző. Nyisd ki az eszed és a szíved, majd indulás!

hellolife-blog-eletmod-tanacsok-bogre-tea

A posztot inspirálta Kalyn Nicholson, egyik kedvenc külföldi bloggerínám / You Tuberem. Itt a blogja!

Jövő szombaton érkezik a következő bejegyzés! 

Ha nem bánjátok átálltam a heti egy bejegyzésre (az eddigi heti kettő helyett). Ennek az az oka, hogy szívesebben írok részletesebb posztokat friss fotókkal, és ehhez sok rászánt idő kell. Minden szombaton lesz új bejegyzés. Puszi!

Follow:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.