Így csomagolok utazáshoz – Praktikus pakolós tippek

Mit és hogyan csomagolj a bőröndbe / kézipoggyászba? Néhány hasznos tipp ha utazni készülsz. + Letölthető pakolós lista

hellolife-blog-csomagolas-pakolas-utazas-2

Miközben ezt a bejegyzést írom izgatottan készülődök az egyik legszebb európai városba, Barcelonába! (Az útról készült beszámolót már korábban megosztottam, katt ide az olvasáshoz!)
Ez az út inspirált, hogy megosszam veletek a csomagolós tippjeimet. 😀


Rengeteg pakolós tanács kering az interneten, amiknek én is érdeklődő olvasója vagyok utazások előtt. A számomra leginkább hatékony csomagolós-pakolós módszert viszont saját magamnak kellett kitalálnom ezeknek az összemixelése alapján.

Pakolós Lista!

Rutinos utazóként korábban sikerült magamnak készíteni egy pakolós listát amit mindig használok, mint általános útmutató. Ez egy lista azokról a dolgokról amit nem szerencsés itthon felejteni. Most példaként veletek is megosztom ezt a listámat. Egyértelműen mindenkinek más és más a fontos., így van hely a kiegészítéshez. Használjátok egészséggel!

Személyes életvitelünkön kívül az út hossza, az időjárás, az utazás fomája, az utazás célja és persze a desztináció is fontos tényezők amiket érdemes figyelembe venni a csomagolás során.

Tipp: Amikor elkészültél a teljes és személyre szabott pakolós listáddal, mentsd el a telefonodon, vagy őrizd meg és a legközelebbi alkalommal már sokkal előrébb leszel a csomagolással.

Hatékony pakolás!

Az utazás előtti napon, avagy 24 órával az indulás előtt kezdj el tudatosan figyelni magadra.

Mindent tegyél be a csomagolandó tárgyak közé amit aznap használsz. Például, ha reggel felkelsz, megfogod a fogkefét, megfogod a kedvenc rúzsodat, gyógyszert veszel be, egyből tedd őket külön, ezek biztos hogy hiányoznának az úti célban is.

A bőröndbe a kedvenc holmikat és ruhákat tedd!

Amit itthon nem szívesen (vagy soha nem) hordasz azt a desztinációban sem fogod felvenni és csak feleslegesen foglalja majd a helyet.

Tartsd figyelemben, hogy utazás során hajlamosak vagyunk vásárolni, így lehet hogy visszafelé több holmid lesz mint odafelé.

Mikor az ismerőseimnek felhívom erre a dologra a figyelmét, belátják és megijednek. – Ha belegondolunk mind így vagyunk ezzel. 😀 Ha tudod magadról, hogy te is például hajlamos vagy új ruhákat vásárolni az úti célban, akkor eleve vigyél kevesebb ruhát. Úgyis azt fogod a legnagyobb kedvel felvenni amit újonnan beszereztél.

Barcelonába (divat fővárosba) készülve például én különösen kitéve érzem magamat a késztetésnek, hogy új cuccokat szerezzek be. 😀

Csomagolj praktikusan!

Mit pakolj a kézipoggyászba?

Minden ami nem létfontosságú, bekerülhet a nagybőröndbe. (Készülj arra, hogyha a bőröndöd esetleg késve érkezik (ne adja ég elveszik), akkor is legyen nálad minden ami egy ilyen vészhelyzetben kellhet.

A személyes értékek (pénz, laptop, márkás parfüm) jó ha a kézi poggyászodban/ kézi táskádban vannak és a kezed ügyében utaznak.

A minőségi sminktermékeket is magamnál szeretem tartani, mert nem szeretném megkockáztatni, hogy károsodjanak, illetve a kézipoggyászból bármikor kéznél vannak.

A kézipoggyásznál érdemes figyelembe venni a repülőtársaság követelményeit, de általános, hogy nem lehet 250ml nél több folyadékot (és éles tárgyakat stb.) felvinni a repülőre!

Mit pakolj a feladott csomagba?

Csoportosítsd a használati tárgyakat funkció, méret, „törékenység” szerint. A (minőségi sminkek kivételével) a mindennapos használati szépségcuccokat a bőröndbe szoktam tenni.

Elővigyázatosságból a folyékony termékeket (tusfürdő, krémek stb.) különítve teszem a bőröndbe, ez lehet akár egy nejlonzacskó, vagy könnyen tisztisztíható nesszeszer.

A bőrönd nagyrészét általában ruhák és cipők teszik ki. Sok helyet lehet megtakarítani, ha a cipők belsejébe tesszük a zoknikat. Ki lehet próbálni, hogy az egyes darabok feltekerve, vagy összehajtva foglalnak e kevesebb helyet.

Tipp: Amikor olyan tárgyat csomagolsz amit féltesz a sérüléstől, érdemes a puha ruhák közé tenni a bőrönd közepére.

Hasonló listákat találhatsz a szabadon letölthető rendszerező füzetben amit Nektek készítettem. – Katt!

Egy még részletesebb pakolós lista található a Travellina blog posztjában.

Hova utaztok legközelebb?

Iratkozz fel az e-mailes értesítésekre, hogy mindig elsőként olvashasd az újdonságokat! (Asztali gépen az oldalsáv tetején találod, mobilon görgess tovább lefelé!)

Puszi, Gréti!

Follow:

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.