Így válts valóra a céljaidat 2019-ben – Útmutató vision board készítéshez

Hallottál már a bakancslistáról? Ez egy sor cél, amiknek az összeírásával illetve kipipálásával nem feltétlenül kell megvárnod, hogy feldobd a bakancsot!

Itt az év eleje, ez a legjobb időpont, hogy azonnal készíts egyet!

Így készül a bakancs lista a hagyományos módszer szerint:

Ragadj tollat és papírt, írj egy listát, hogy mi az amit ebben az évben, esetleg a távolabbi jövőben el szeretnél érni, megszeretnél valósítani, esetleg szeretnél fejleszteni. Így a lista hozzá segít álmaid a megvalósításhoz.

A vision board is erre szolgál, csak sokkal hatékonyabb módszer!

Ez voltaképpen egy kollázs, amit te készítesz el, saját magadnak, annak érdekében, hogy megvalósíts az álmaidat, céljaidat, terveidet!

Azzal, hogy a vision board egy minden nap az orrod előtt van, gyakorlatilag bele ivódik a tudatalattiba, így nem tudod majd kiverni a fejedből.

Habár érezhetjük úgy, hogy megszokjuk hogy ott van így átsiklunk felette, de a tudatalattink állandóan dolgozik. A képek ott fognak lebegni bennünk állandóan. 

Minden évben készítek egy friss vision boardot, ami nekem sokat segít a céljaim vizualizálásában. Ezen a linken keresztül megnézheted milyen kollázst készítettem tavaly.

Hogyan segít ez bármiben is?

Itt jön képbe az, amit sokan varázslatként kezelnek, pedig igazából elég egyszerű logikus mechanizmus: a vonzás törvénye.

Amit gondolsz, az vagy: amit cselekszel az mind a gondolataidat tükrözik. A gondolatoknak ereje van, mely oda-vissza működik közted és a külvilág között. Tehát azt kapod vissza, amit te teszel, cselekszel, gondolsz. Méghozzá olyan formában ahogyan nem biztos, hogy várnád.

Neked csak annyit kell tenned, hogy a céljaidat helyezed a gondolataid központjába, és ezzel az egyszerű megoldásként segít ebben a vision board.

Erről az egész vonzás törvénye gondolatmenetről tovább olvashatsz a Titok című könyvben (szerző: Rhonda Byrne), amit egyébként ajánlok mindenkinek aki még nem ismeri!

Így készül a vision board

 • Az említett bakancslista megírása nem kötelező, de hasznos lehet ha vision boardot készítesz.

  Lényegében szedd össze, és vesd papírra a céljaidat!

 • Válogass képeket a céljaidhoz kapcsolódóan


  A céljaimhoz kapcsolódóan olyan képeket, és idézeteket válogatok össze, melyek képesek megtestesíteni érzéseket, és egy szegletnyi jövőképeketAzaz bemutatja, hogyan szeretném magam érezni, milyen környezetben szeretnék lenni, hova szeretnék eljutni, mit szeretnék megvalósítani a jövőben, az életemben. 

 • Mentsd le a kiválasztott képeket, majd úgy ahogy a saját készítésű fotókkal tennéd, rendeld meg őket a fotólaborban vagy nyomdában.


  Ez azért praktikus, mert a vision board egy meghatározó dekorációként is szolgál majd a lakásban.

 • Miután elkészültek a képek felragasztom őket a kiválasztott helyre.

  Olyan felületet válassz, amit minden egyes nap akár többször észreveszel, látsz, szinte „kiszúrja a szemed”, így valóban hatásos lesz a vision board.

 • A képeket először rendezd el a földön, majd egyesével rögzítsd őket a falon/faliújságon/táblán.

  Személy szerint az ajtót használom, mert azt nem lehet kikerülni. 😀

Tipp: Az inspiráló képek összegyűjtéséhez a legjobb forrás a Pinterest! Készíts egy külön táblát, vagy válogass a korábban lementett képeid közül. Ezeket mentsd le a gépedre, nyomtasd ki majd tedd ki a falra. 🙂

hellolife-blog-ev-eleji-tervezes-kollazs-moodboard-keszites

Kész is van!

Most már nincs más dolgod mint élni a kis életedet, és hagyni, hogy a környezeted elemeként ott virítson minden célod és vágyad az orrod előtt. Ez erőt és energiát fog adni a mindennapokhoz.

Ne felejtsd el észre venni, ha sorban valóra válnak a kívánságaid! 😉

A képeken látjátok a tábla gépet, aminek a segítségével készítettem egy elektronikus bullet journalt hasonló kollázsos koncepcióval. Ezt egy külön bejegyzésben fogom bemutatni nektek. 🙂

Iratkozz fel a hírlevélre (az oldalsávban találod), így nem maradsz le a jövőbeli bejegyzésekről sem.

Legyen vidám és sikeres évetek!

Puszi, Gréti!

Follow:
Megosztás
, , , , ,

Készítsünk közösen mood boardot! Ez hozzásegít a céljaid, és álmaid megvalósításához, így számodra is sikeres év lehet 2019! Lépésenként megosztom én hogyan készítem!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.