Kreatív ötletek karácsonyi ajándékcsomagoláshoz

A karácsony közeledtével mindenfelé kaphatóak a színes és csillogó ajándékcsomagolások, amik szerintem nagyon szépek és praktikusak. Ez a bejegyzés viszont nem erről fog szólni, hanem a saját kezűleg készített, kreatív ajándékcsomagolási ötletekről. Ezeken belül is a minél egyszerűbb, újrahasznosított papírba esetleg újságba csomagolt ajándékok egyszerű, de nagyszerű díszítési technikáiról gyűjtöttem nektek ötleteket.

Azok az ajándékok, melyek saját kezűleg készített csomagolást kapnak, amellett, hogy egyediek és minden bizonyossággal szeretettel készülnek, költséghatékony, környezetbarát, és minimalista megoldást jelentenek. Ezek a díszítő ötletek önmagukban is egyedi hangulatot adnak az egyszerű ajándékcsomagolásnak, de akár kombinálhatjuk is őket.

Korábban készítettem egy hasonló bejegyzést, ahol csináld-magad ajándék ötleteket találhattok. Az ajándákcsomagoláshoz rákészülve készítsetek el egy finom házi forrócsokit, közben, pedig ajánlom hallgatni illetve nézni az ezen a linken elérhető zeméket és filmeket.

Kreatív ajándékcsomagolási ötletek:

hellolife-blog-karacsonyi-ajandek-csomagolas-otletek           hellolife-blog-ajandek-csomagolas-otletek 

Krumplipecséttel díszített csomagolás

Hozzávalók: 
 • Több nagyobb krumpli
 • Kés, esetleg sütiforma
 • Festék vagy tinta
 • Csomagolópapír
Elkészítés:

A krumplikat félbevágjuk. A lapos oldalukra késsel mintákat faragunk szabad kézzel, esetleg süti szaggató segítségével. Egyszerű minta a karácsonyfa, a csillag és a hóember, de a fantáziánkra van bízva, hogy mit faragunk. Ez után a pecsétet belemárthatjuk a festékbe vagy tintába, aztán jöhet az alkotás. A mintákat nyomhatjuk sorba, vagy körben, vagy váltakozva. 

hellolife-blog-karacsonyi-ajandek-csomagolas-nyomathellolife-blog-karacsonyi-ajandek-csomagolas-nyomat

Krétával rajzolt minták

Hozzávalók:
 • Fekete papírcsomagoló
 • Kréta, fehér ceruza vagy fehér filc
 • Masni az átkötéshez
Elkészítés:

Az ajándékokat először becsomagoljuk a fekete papírba. Ez után fogjuk a fehér krétát, ceruzát vagy filcet és jöhet az alkotás. Rajzolhatunk hópelyheket, hóembert, mikulást, rénszarvast. A csomagra írhatunk is egy kedves üzenetet, idézetet, vagy az ajándékozott nevét. A fekete papírhoz szépen mutat a fényes piros vagy zöld szalag és masni.

hellolife-blog-ajandek-csomagolas-otletek-kretaval                 hellolife-blog-ajandek-csomagolas-otletek-kretaval

Hóember csomag

Hozzávalók:
 • Fehér csomagoló papír
 • Filctoll vagy pötty alakú matricák a szemnek és a gomboknak
 • Sárga papír háromszög az orrnak
 • Szalag vagy anyag csík a sálnak
Elkészítés:

Az ajándékokat fehér papírba csomagoljuk. Megrajzoljuk a hóember arcát. Itt is lehetünk kreatívak, például rajzolhatunk mosolygósat, nevetőset, kacsintósat, éneklőset, fázósat. Felkerülhetnek a hóember kabátjának gombjai. A gombokat kivághatjuk papírból, vagy beszerezhetünk ragadós pöttyöket. A nyakába kiváló a dekor szalag, de ha szeretnénk, kereshetünk egy régi pulóvert, amiből levágva egy csíknyi sálat biztos nem fázik majd a hóemberünk.

hellolife-blog-ajandek-csomagolas-otletek-hoember                  hellolife-blog-ajandek-csomagolas-otletek-hoember

Díszítés levelekkel és virágokkal

Hozzávalók:
 • Préselt virágok és levelek
 • Decoupage ragasztó
 • Ecset
Elkészítés:

Előnyben vannak azok, akik ősszel, vagy nyáron készítettek préselt virágokat és leveleket. Most is lehet leveleket, páfrányokat találni a préseléshez, de a leveleknek kell két hét, mire szépen megszáradnak és felhasználhatóak a díszítéshez. A szárított növényrészeket decoupage ragasztóval és ecset segítségével rögzíthetjük a csomagoló papírra. Érdemes ennél a technikánál is a csomagolással kezdeni és aztán felhelyezni a leveleket. A száradás néhány óra alatt megvan.

Ha nem volt időnk szárított leveleket készíteni, még mindig készíthetünk levélpecsétet. Itt nem kell más, mint néhány formás növényrészlet, és festék. A leveleket a festékes oldalukkal lefelé rányomkodjuk a papírra, majd hagyjuk száradni.

hellolife-blog-karacsonyi-ajandek-diszites-preselt-virag                  hellolife-blog-karacsonyi-ajandek-diszites-preselt-virag

Díszítés fenyőággal és tobozzal

Hozzávalók:
 • Tobozok
 • Fenyőágak
 • Csomagolópapír
 • Kötöző zsineg vagy díszítő szalag
 • Egyéb dekor elemek
Elkészítés:

Ez talán a legegyszerűbb csomagolási ötlet, de annál szebb. Ennél a módszernél is válasszunk egyszerű papírt. Szedjünk tobozokat és fenyőágakat. A becsomagolt ajándékokra kötözzük rá az ágakat és a tobozokat. Az ajándékokra köthetünk még fahéjat, szárított narancs karikákat, szegfűszeget, csengettyűt és cédulát.

hellolife-blog-karacsonyi-diszites-fenyoaggal              hellolife-blog-karacsonyi-diszites-ajandekok

Díszítés textilanyaggal

Hozzávalók:
 • Textil kendő, sál vagy anyag darab
Elkészítés:

Az ajándékokat díszíthetjük egy mintás, színes anyagdarabbal, vagy átköthetjük az ajándékozni kívánt sállal, kendővel is. Az ajándékokat akár csomagolhatjuk közvetlenül a sálba is, batyut formázva. A mintás kendők az egyszerű csomagoló papíron nagyon szépen mutatnak. Ha mintás csomagoló papírt választunk, akkor egy egyszerűbb, egyszínű kendő fog jól mutatni rajta.

hellolife-blog-karacsonyi-diszites-anyaggal          hellolife-blog-karacsonyi-ajandek-csomagolas-otletek-disz

Csillag csomag

Hozzávalók: 
 • Vastagabb csomagolópapír
 • Ragasztópisztoly vagy cérna és tű
 • Konfetti vagy vatta
Elkészítés:

Ez az ötlet kicsit más, mint az eddigiek, de nekem nagyon megtetszett. Papírból vágjunk egyforma méretű csillagokat, az ajándék méreténél valamennyivel nagyobbnak kell lennie. Két csillagot illesszünk egymásra majd ragasztóval, vagy varrással rögzítsük őket egymáshoz a peremük mentén. Hagyjunk, egy rést ahol beletehetjük a konfettit vagy vattát, és közé az ajándékokat. Ha megvagyunk, fejezzük be a csillagok összeragasztását/ varrását.

hellolife-blog-ajandek-csomagolasi-otletek-karacsony-csillag            hellolife-blog-ajandek-csomagolasi-otletek-karacsony-csillag

A bejegyzésben szereplő képek a Pinterestről származnak.Ha tetszett a bejegyzés ne felejtsd el megosztnai!

Follow:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.