Az vagy amit viselsz!- A színek jelentése és hatása személyiségünkre

Mit jelent és mit árul el rólad a kedvenc színed? Melyik árnyalatot vegyél fel? Használd a színeket tudatosan az öltözködésben!

Köztudott, hogy mindenkinek más színek állnak jól. Meg kell találni a bőrünkhöz és hajunkhoz leginkább passzoló árnyalatot. Rengeteg cikket találhattok stílus magazinokban és blogokban, ahol segítenek meghatározni a külsőnkön alapuló „évszakunkat”.

Én arra voltam kíváncsi, konkrétan milyen jelentősége és üzenete van az egyes színeknek a környezetünk számára, illetve milyen személyiséggel társul ha sokat hordunk egy bizonyos színt.

Vess egy pillantást a ruhásszekrényedre, és a leggyakrabban előforduló színek segítenek meghatározni a személyiséged!

A színek hatása ránk és környezetünkre

Ha körbenézünk magunk körül érdekes lehet látni, ki milyen színekben szeret megjelenni. Hasonlítsuk össze, ismerőseinkre mennyire lehet igaz amit a viselt szín elárul róla!

Érdemes tisztában lenni a színek jelentésével, így tudatosan tudjuk őket alkalmazni különböző szituációkban és élethelyzetekben. Hasznos tudni, milyen hatást váltanak ki tudatunk alatt ránk vagy a környezetünkre.

Piros

A piros egy nagyon határozott, energiát sugárzó és figyelem felhívó szín! Viselője minden bizonnyal kedveli, ha a figyelem középpontjában áll. A környezet számára önbizalmat közvetít. Sokan szégyenlősek lehetnek megszólítani egy piros ruhás személyt. Ezen kívül túl sok piros agresszívnak hat.

Mikor viselj pirosat?

Nem szerencsés tetőtől talpig piros szerelést választani, de a kiegészítőkben nyugodtan használhatod őket. Ha randevún, vagy olyan eseményen pirosat is viselsz, az önbizalmat ad, és a környezetünk is vagánynak és magabiztosnak tart majd.

Rózsaszín

A rózsaszín a piros lágyabb változata. Vidámságot, felhőtlenséget, nőiességet, romantikát sugároz. A rózsaszín viselői szeretik könnyeden venni a dolgokat. A környezet számára egyértelmű üzenete az együttérzés és kedvesség.

Mikor viselj rózsaszínt?

A rózsaszín előnyös, ha a kedves lányos, énedet szeretnéd hangsúlyozni. Ha új emberekkel szeretnél barátkozni, esetleg gyerekekkel vagy idősekkel találkozol, nekik biztos hogy pozitív képet festhetsz rózsaszínben.

Narancssárga

A narancssárga szintén egy energikus szín. Viselője nagy eséllyel játékos, kíváncsi és pozitív személyiség, nem kevés kreativitással. A narancssárgát sokszor társítják megújulással, élvezetekkel és alkotói vággyal. A szín környezetének magabiztosságot és vidámságot sugároz, e mellett ambiciózus, határozott személyiségre utal.

Mikor viselj narancssárgát?

A narancssárga szín motiváló és energikus. Azt javaslom a legborúsabb napjaidon kávé helyett akár vegyél fel egy ilyen felsőt! Ha kreatív területen kell tevékenykedned lendületet fog adni Neked.

Citromsárga

A citromsárga a nyugalom, koncentráltság, egyensúly és türelem színe. A szín kedvelői általában vezető személyek, szeretnek a középpontban állni. A citromsárga viselésével tettrekészséget, felszabadultságot sugárzunk.

Mikor viselj citromsárgát?

A citromsárga tökéletes választás az iskolába, dolgozat íráshoz, prezentációhoz, monoton munkák elvégzéséhez. Kellően vidám, visszafogottan energikus, de megvan benne a megfontoltság és kiegyensúlyozottság is.

Lila

A lila a misztikum, és méltóság színe. Királyok és előkelők színe volt. Hagyományosan a luxust és egyediséget jelképezi. A lila szín kedvelői általában érzelmileg instabilak, kreatívak és művészlelkek, esetenként szorongóak, amit ezzel a nyugtató hatású színnel kompenzálnak. A szín eme kettőssége miatt kiválthatjuk az elegancia érzetét, vagy sugározhatja művészi mivoltunkat is, ez főként saját személyiségünk kérdése.

Mikor viselj lilát?

A lila egy bohókás, váratlan szín. Mindenképpen tudni kell viselni. A lila láttán sokan elgondolkoznak majd, vajon mi bújik meg a felszín alatt. Ha szeretnél mélyebb beszélgetéseket folytatni, ez a szín segíthet elindítani a párbeszédet.

Szürke

Aki szürkét szeret viselni, szívesen különül el a többi embertől. Kívülállónak vagy másnak érzi magát mint a tömeg. E mellett szeretne elismerést szerezni, de nem törekvő, inkább visszafogott és alázatos. A szürke szín inspirálóan hathat az alkotásra. E mellett sokan a magas tudást társítják hozzá.

Mikor viselj szürkét?

A szürke színben beleolvadhatunk a háttérbe, csendes megfigyelőként vehetünk részt a történésekben. Ez hasznos lehet, ha valami miatt nem szeretnénk a figyelem középpontjába kerülni.

Zöld

A zöld a barátság, természetesség, nyugalom színe. Kapcsolódik hozzá a tapintatosság és a fantázia. Környezetünk számára kiegyensúlyozottnak tűnhetünk ebben a színben. Stresszes helyzetben pozitívan és nyugtatóan hathat a zöld szín jelenléte. A túl sok zöld okozhat tompultságot, vagy túl erős óvatosságot.

Mikor viselj zöldet?

A zöld viselete sokat segíthet egy stresszes szituációban. Bármitől is félünk, a zöld megnyugvást fog adni. Viseljük nehéz helyzetekben. elkerülhetetlen beszélgetések során.

Kék

A kék szín jelentése igazság, türelem, bölcsesség. Amikor kékhez nyúlunk, őszinteségre, önfegyelemre és nyugalomra vágyunk. Asszociálhatunk továbbá tekintélyre, igazságosságra. Aki kedveli a kéket érzékenyek és elmélkedők, gyakran esnek önvádaskodásba.

Mikor viselj kéket?

A kék segít megtalálni a belső békét és egyensúlyt sugároz. Viseljük stressz oldásához, vagy ha békülni szeretnénk, vagy ha szeretnénk, hogy komolyan vegyék a véleményünket. A kéket egyébként tipikusan az a szín ami egy szigorú szetthez hozzáadva sportosan elegáns hatást eredményez.

Fehér

A fehér az egyszerűség, tisztaság és kifinomultság színe. Akinek a kedvenc színe a fehér, az sokszor maximalista, illetve keresi a tökéletességet. Érdemes fehéret viselni hogy környezetünk komolyan vegyen minket.

Mikor viselj fehéret?

Érdemes fehéret viselni, ha szeretnéd hogy komolyan vegyenek. A fehérről sokan tekintélyre és érettségre is asszociálnak, ezt kihasználva bátran képviselheted a véleményed.

Fekete

A fekete szín sokszor negativitással és gyásszal illetve boldogtalansággal párosul. Ha valaki feketét visel sokszor eleganciát testesít meg, esetenként párosulhat titokzatossággal, zárkózottsággal, távolságtartással.

Mikor viselj feketét?

Viselj feketét, ha szigorú és komoly hatást szeretnél kelteni. Hasznos lehet, ha e mellé eleganciát is társítasz a viselt darabokkal.

Párosítások színek szerint

(A részletekhez vidd az egeret/ tappolj a termékekre.)

További divatinspirációhoz kövess Pinteresten!

Mit gondolsz, egyetértesz ezekkel a jellemzésekkel? 🙂

A bejegyzéshez felhasznált forrás: Femcafe

Iratkozz fel az emailes értesítésre, hogy elsőként megkapd az újdonságokat. (Asztali gépen az oldasávban, telefonon lefelé görgetve találod!)

Puszi, Gréti!

Follow:
Megosztás
, ,

Mit jelent a kedvenc színed? Milyen hatással vannak rád a színek? Melyik árnyalatot vegyél fel? Használd a színeket tudatosan az öltözködésben!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.