„Keményen kell dolgozni.” – Menj a fenébe. lol

Avagy felhatalmazás, hogy eloszlasd a külső elvárásokat és inkább jól érezd magad.

Tartozom egy vallomással: Most éppen dolgoznom kellene. ??

A munkaadóimnak kellene készítenem tartalmat, vagy ötletelni, bekapcsolódni a párbeszédbe. Szeretem a munkámat, amiért nagyon hálás vagyok. (Viszont addig nem tudok dolgozni, amíg ezeket le nem írom nektek.) ✍️

Fontos, hogy a jelenlegi munkámat annak köszönhetem, hogy egy bizonyos ponttól fogva helyet adtam az életemben annak, amit szeretek. – Így lett belőle még több. Arról beszélek, hogy elkezdtem blogolni, majd ezért lett olyan munkám, marketinges területen, amit szeretek.

Itt mindig kitudtam fejezni magamat és ahhoz tudtam kapcsolódni, amikkel szeretnék foglalkozni. – Írás, fotózás, ötletelés, kapcsolódás másokkal, közösségalkotás. Elvárások nélküli felszabadult közlés, létrehozás. – Fotók és cikkek írása. (Most is ezeket csinálom több téren.) ??‍?

Habár ha valaki azt mondta volna nekem, hogy a MUNKÁM hogy írjak, a MUNKÁM, hogy fotózzak – kirázott volna a hideg és menekültem volna előle (ha így hallanám, lehet még most is). Mert számomra ez a szó akkora mértékű nyomást és elvárás-tengert szabadít rám, hogy nincs benne más, mint megfulladás és tengeribaj. (Rendesen stresszbe kerülök.) ?? 

Itt jön a képbe, hogy próbálom máshogy felfogni a dolgokat.

Hiszen persze dolgozni, munkát végezni mindenkinek kell. De talán menjünk vissza abba a korba, amikor még tényleg mesterségek mentén működtek a dolgok. Mindenki csinálta, amiben jó. -Mégis minden működött. A társadalom is elfogadta ezt és az embernek se feltétlen volt célja más, mint hozzá tenni a részét mások életéhez, hogy saját magát és a családját támogassa. (Szerintem, abban vagyunk a legjobbak amit szeretünk, de ez megint egy új téma.)

Manapság viszont a MUNKA -kemény, görcsös, hajtás, verseny, kűzdelem.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de teljes lázadást érzek magambak ezek iránt a dolgok iránt. Értem ez alatt, hogy olyan gondolat jön fel, minthogy: Menjen el a fenébe mindenki, aki ezeket mondja: „Most MUNKA van!” Vagy „Dolgozz, ne játssz!” Vagy szintén nagy favorit: „A siker kulcsa a kemény munka.”. ?

Próbálom ezt az érzést egyébként elhelyezni. Nem szeretnék én se őrült hippi lenni, aki egy sátorban tüntet a társadalmi berendezkedés teljes léte ellen. ✊??️- Azt viszont tudom, hogy ez a lázadás egy egészséges reakció arra, hogy amit a szüleink generációja hordoz (nem mondom, hogy jogtalanul, de elavult módon) azt ideje felülírni, ideje saját új, számunkra életképes és előnyös hiedelmeket megalkotni.

Minden tiszteletem a korábbi generációknak, hiszen ők hoztak életre és mindent az őseinktől örököltünk, tanultunk. Szándékuk szeretet és életre nevelés volt. – És itt a lényeg. Ők is a legjobbat akarnák nekünk: Hogy boldogan éljünk.

A jelen világunk folyamatosan és gyorsan változik. Annyira gyorsan változott meg, hogy a jelenlegi körülmények már nem ezt a mentalitást kívánják meg, nem feltétlen a nagymama minden egyes bölcsessége útján leszünk mi életképesek a jelenben. ??

Nem attól leszünk életképesek, ha keményen dolgozunk. ❌?

Hogy mitől, azt jogunk van legjobb tudásunk, helyzetfelismerésünk és intuícióink alapján eldönteni és megalkotni. ??

Személy szerint azt az újat hoztam, hogy „A munkát játszi könnyedséggel végzem.”, „Jobb, ha elkészült (kikerült/befejezett lett), mint ha tökéletes.”, „A jó munka hatékony.” ??

Rengeteg energia és tudatosság ezeket átírni és nem is mindig sikerülhet azonnal. Viszont most ott tartok, hogy megéreztem ennek a felemelő hatásait. ✨ Szeretném a tanultakat veletek is megosztani. Pontosabban, elindítani egy beszélgetést, de elsőnek azzal is megelégszem, ha a gondolat egy magját elültettem a fejében valamelyikőtöknek. Ez a gondolat pedig később talajt fog, és el kezd lassan kinőni. ??

Úgy érzem közösen így tudjuk megváltoztatni a saját világunkat és olyat formálni, amiben mindannyian jól érezhetjük magunkat. – Idealista énem ezerrel felébred erre a gondolatra. ??

Persze nem kergetek vak ábrándokat, nekem az is elég, ha csak ez a kis közösség kezdi el magát jobban érezni. Mert akiket közvetlenül nyomaszt és bánt ez a néhány elavult berögződés, azok megértek azt felülírni és megértek arra, hogy szabad életük legyen. ???

Hátha kaptok ezzel a gondolatsorral egy kis felhatalmazást, hogy úgy csináljuk a dolgokat, ahogy jónak érzitek. – Mert hatékonynak lenni, jól érezni magad fontos és szabad, sőt kell. ??‍♀️

(Nyilván semmit nem kell, de tapasztalatból mondom, ha jól szeretnéd magad érezni, akkor olyan dolgokat KELL csinálni, ami jó érzéssel tölt el és akkor egyre jobban fogod magad érezni.- Ennyi. )

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek ezeket a gondolatokat.

További szép napot és jó kibontakozást!

Gréti

Follow:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.