MWC Barcelona 2019 & Lenovo – Élménybeszámoló

Februárban hatalmas élményben volt részem: Részt vettem a Mobil Világkongresszuson (Mobile Word Congress) Barcelonában a Lenovo meghívásával!

Minden azzal kezdődött, hogy januárban a Lenovo csapata megkeresett a pályázat lehetőségével, majd kisvártatva engem választottak magyarországi képviselőnek a Lenovot képviselő nemzetközi Influencer csapatba.

Nőként a technológia világában?

Voltaképpen nem csak azért nem tudtam megmondani, hogy miért engem szeretnének meghívni, mert hatalmas szerencsének tartottam, hanem azért sem, mert nem láttam mi közöm nekem a technológiához. Úgy értem használom, és szeretem a technológiát, illetve az életem része, de rengeteg hazai blogger és videós van, aki ilyesmi témával komolyan foglalkoznak.

A válasz abban rejlett, hogy e miatt hívtak helyettük egy blogger lányt aki inkább a nőket szólítja meg.

Tudatosítottam, amit eddig csak derengett: Nőként is igenis érdekes lehet a technológia. A legtöbb tech eszköz és újítás ugyanúgy bele illeszkedik a mi életünkbe is, annyi, hogy mi nők teljesen más szempontokat tartunk előrébb, mint férfi vagy informatikus társaink.

Élménybeszámoló

2019. Február 24. -én (Vasárnap) hajnalban keltem a járathoz, ami átszállással repített Barcelonába! Nagyon izgatott voltam. Aznap este már megismerhettem a társaimat, egy csoportnyi bloggert, influencert, és fotóst akik Európa különböző pontjairól érkeztek a Lenovo meghívásában.

Nagyon örülök, hogy megismertem a srácokat akik többségben technológiával kapcsolatos témákat dolgoznak fel a felületeiken keresztül. Mi alkottuk a Lenovo Fans & Influences közösség képviselőit.

Maga az MWC a következő nap reggelén startolt ahova (illetve rengeteg más eseményre) innentől kezdve együtt látogattunk el.

Nem lehet részletesen minden élményt leírni amiben részt vettünk mert rengeteg program és esemény volt, de a következőkben megpróbálom összefoglalni.

A számomra legmeghatározóbb élmények

Elektromos Autó

Az egyik napon elektromos autóval közlekedtünk a városban. Számomra ez volt az első alkalom, hogy ilyen közlekedési eszközzel utazzak. Tetszik a gondolata egy fenttartható, környezetbarát világnak. Talán már mind megéljük azt a napot a jövőben, amikor az autók legnagyobb része környezetbarát energiával működik majd.

Virtual Reality

A legtöbb márka, illetve a Lenovo is figyelmet fordít ennek a virtuális valóság a kihasználására, ami egyébként szintén meghatározhatja a jövőnket.

Eddig úgy gondoltam ez az eszköz főleg játékra használható, ám lehetőségünk adódott letesztelni rengeteg más funkciót is. Előfordulhat, hogy gyermekeink már VR segítségével tudnak tanulni, vagy az orvosok e segítségével fogják elvégezni a páciensen a beavatkozásokat!

Google Assistant – Okos otthon

A Lenovo standon berendeztek egy teljes szobát, ahol élőben megtapasztalhattuk a Google Assistant működését. Több eszközön keresztül elérhető, de a legpraktikusabb az ébresztő órának álcázott készülék.

A Google asszisztens segít egyszerűbbé tenni az életünket, és egyre inkább automatizálhatjuk a rutinszerű tevékenységeinket. Például ébresztéskor kivilágosítja a szobát, felolvassa a híreket, az időjárást és közli a napi teendőinket amiket korábban bediktáltunk a naptárba, és ezek csak a legegyszerűbb dolgok.

A „jövő étele” és 3D étel nyomtató

A Lenovo szervezett nekünk egy ebédet ahol a „jövőből érkezett” ételeket kóstolhattunk. Úgy kezdődött, hogy bekötött szemmel kóstoltuk meg az ételt, mely esetében a sült csirkehúsra tippeltem, ám később kiderült, hogy szója!!

Ennek ellenére az ebéd csúcs pontja a desszert volt, ahol életemben először a saját szememmel nézhettem végig, hogy egy nyomtató elkészíti a csoki desszertemet. Azt hiszem ez már több mint menő!

MWC Barcelona 2019

Maga a rendezvény mellett sem mehetek el szó nélkül. Hatalmas létesítményben került sor a megrendezésre. Többszáz méter hosszú csarnokok egymás mellett, tele kiállítók pavilonjaival. Ahova nézett az ember, valami technológiához kapcsolódó attrakcióval találkozott.

Hihetetlen mennyiségű érdekesség és információ fogadott amerre néztem, próbáltam mindent befogadni, megjegyezni, minden nagyon érdekes és magával ragadó volt.

További információ az MWC Barcelonával kapcsolatban ezen a linken keresztül!

A gondolat amit magammal viszek a jövőben is

Megváltozott a kép a fejemben a technológiáról és annak jelentőségéről. Ha észre vesszük, ha nem, a technológiai forradalom időszakát éljük, folyamatosan, méghozzá hatalmas gyorsasággal zajlik a fejlődés, mely saját életünkre is kihatással van.

Fontos, hogy ezeket az újításokat arra használjuk, hogy a saját, illetve társadalmunk életét jobbá tegyük. Alakítsunk ki egy fenttartható és környezetbarát gazdaságot, tanuljunk és éljünk tudatosan a technológia segítségével!

Lenovo

A Lenovo filozófiája szerint folyamatosan haladni kell a korral. A meghívás részükről egy hosszú távú marketing döntés volt. A tapasztalataim alapján szívből mondhatom, a Lenovo csapata és vezetői nyitott és emberközpontú szakértők, akik a fejlesztéseikkel a társadalom szolgálatában állnak.

A mai napig nem hiszem el, hogy ekkora megtiszteltetés ért! Kedves Lenovo csapat, hálásan köszönöm a lehetőséget, és remélem lesz még lehetőség az együttműködésre!

Hamarosan érkezem a következő bejegyzéssel!

Puszi, Gréti!

Follow:

5 Comments

 1. Névtelen
  2019-03-11 / 02:38

  Gratula Greta! Nagyon ugyes vagy. Erdekes az uti naplod. Jok a kepek. Igy tovabb.

  • admin
   Szerző
   2019-03-12 / 17:05

   Köszönöm szépen! 🙂

 2. Gyuszildi
  2019-03-11 / 08:37

  Fantasztikus kehetett, csak ámultam hogy halad/fejlődik a tech! Ügyes vagy, köszi a sok hasznos infót!???

  • admin
   Szerző
   2019-03-12 / 17:05

   Köszi szépen a bíztatást! Örülök, hogy tetszett! 🙂

  • admin
   Szerző
   2019-03-29 / 16:47

   Köszi! Igen ámulatos ez a sok fejlődés. ?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.