Bevált megoldásaim az egészséges barnuláshoz

Megosztom veletek, amit kipróbáltam és segítettek a hatékony és egészséges barnulás terén.

Régi vágyam volt, hogy egyik nyáron úgy lebarnuljak mint egy ausztrál szörfös, közben pedig nem akartam bőrbetegséget kapni. 😀 Ez a hófehérke bőrömmel eddig elég távolinak tűnt. Ki kell emelni, hogy most is csak egy árnyalatnyival vagyok barnább mint télen, mégis boldog vagyok az eredménnyel, mert találtam megoldást az egészséges barnulásra.

Nehézségeim

Világos bőröm van, ebből adódóan eddig mindig egyből leégtem, majd a leégés átváltott egy kis barnaságba. Ez a barnaság viszont nem maradt sokáig, maximum egy hétig. Mondanom sem kell, hogy a leégés miatt, ez nem volt valami egészséges megoldás.

Amikor tudtam figyelni, akkor mindig 30-as, 50-es faktorú napvédő krémmel kentem (és kenem magam), ami szintén nehezíti a barnulást.

Megoldások egészséges barnuláshoz

Önbarnító

Az első, amit már tavasszal elkezdtem használni az az önbarnító testápoló. Olyat választottam, ami lassan építi fel a barnaságot, így elkerültem a csíkokat és egyenletes színt kaptam. Ez a testápoló egy nagyon halvány, de észrevehető barnaságot adott, már abban az időszakban amikor még nem lehetett napozni.

Béta-Karotin tabletta

A második amit szintén már tavasszal elkezdtem az a Béta karotin tabletta. Ez egy természetes pigmentanyag ami hozzásegít a barnuláshoz. Május elejétől kezdődően napi egy tablettát veszek be. Az eredmény saját szavaimmal szólva „barnulásra hajlamos bőr”.

Ez annyit jelent, hogy ha kimegyek a napra nem égek le az első napsugártól, hanem egyből barnulok. Negyedóra napozás után is látok már egy árnyalatnyi különbséget magamon. A barnaság pedig sokkal tovább eltart akkor is ha egy ideig nem napozom újra.

A Béta Karotin tabletta szedése mellett a bőröm sokkal hidratáltabbnak is hat. Ez lehet, hogy a mellé társított vitaminokból is adódik, de korábban a napozás velejárója volt, bőrszárazság, gyulladt szőrtüszők és mitsszerek. Mostanra ez is teljesen eltűnt.

Napvédelem

Hangsúlyozni kell, a naptej használatának fontosságát hiszen az mind a két említett lehetőség mellett is elengedhetetlen a nyári hónapokban. Nem csak akkor ajánlott bekenni magad, amikor napozol, hanem mindig, amikor szabad ég alá megyünk. Ne felejtsd el a polarizált napszemüveget sem!

Hazudnék ha azt mondanám ezek után, hogy sosem napozom, de minimalizáltam a mennyiségét.

Figyeljetek oda az egészségetekre és legyetek tudatosak barnuláskor is! Olyan termékeket válassz, ami neked beválik, akár többet is próbálj ki mielőtt hosszú távon használod. Az említett termékeket, vagy hasonlót bármelyik drogériában be tudod szerezni.

Nézd meg a kapcsolódó YouTube videót!

Ritkán osztok meg szépségápolással kapcsolatos bejegyzéseket. Ez azért van, mert nagyon ritkán változtatom a rutinomat. Egy részletes posztot készítettem már korábban a bevett bőrápolási szokásaimról. Ezt itt olvashatod.

Remélem hasznos volt a bejegyzés!

Iratkozz fel az email-es értesítésekre, hogy mindig elsőként olvashasd az újdonságokat! (Asztali gépen az oldalsáv tetején találod, mobilon görgess tovább lefelé!)

Puszi, Gréti!

Follow:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.