IFA Berlin 2019 Lenovo élménybeszámoló

Újabb hatalmas élményt köszönhetek a Lenovo -nak. Szeptember elején részt vettem az IFA Berlin 2019 kiállításon! – Íme az élménybeszámoló!

Instagramról már biztosan értesültetek, hogy részt vettem az IFA 2019 rendezvényen Berlinben. A meghívást innen is nagyon szépen köszönöm a Lenovo csapatának! Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, hiszen a világ egyik legnagyobb technológia kiállításán volt lehetőségem részt venni.  

Mint azt tudjátok, május óta együttműködésben állok a Lenovoval. Legutóbb az új Ideapad 530S laptopommal kapcsolatban osztottam meg véleményemet, illetve laptopválasztás témában adtam tanácsokat.

Hasonló rendezvény volt februárban az MWC Barcelona, amin szintén a Lenovo vendégeként vehettem részt. Erről a rendezvényről is készítettem élménybeszámolót.

Ez alkalommal a legfrissebb élményemről, az IFA Berlin 2019 rendezvényről szeretnék Nektek részletesen beszámolni!

Lenovo IFA Berlin 2019 élménybeszámoló

Kezdjük azzal, hogy számomra öröm egy olyan vállalattal együttműködni, aki megbecsüli és értékeli dolgozóit, partnereit és vásárlóit.

A Lenovo minden évben meghív egy gondosan összeválogatott mikroinfluencerekből álló csapatot. Előtérbe helyezik az influencerek közönséggel ápolt kapcsolatát és a tartalom minőségét, itt is hangsúlyt fektetve a személyességre.

Mivel már másodszor vettem részt nemzetközi eseményen a vállalat meghívásában, így elmondhatom azt is, hogy különös érzékük van a jó fej és kedves emberek kiválasztásában. Most is és legutóbb is mindenki kedves volt és sikerült hosszú távú barátságokat szereznem. Az ehhez szükséges hangulat nem jöhetne azonban létre, ha maga a vállalat nem elhivatott, intelligens és szakértő alkalmazottakból tevődne össze.

Az út során profi szervezéssel szembesültem. Nem kis feladat ennyi embert irányítani és mindenki számára érdekes interaktív programokat biztosítani. (Ezt a személyes megjegyzést képtelen lennék kihagyni, mert hasonló területen fogok diplomát szerezni. Tudom milyen nehéz minden téren maximális minőséget nyújtani.)

Programok

Csütörtök reggel repülővel indultam Budapestről Berlinbe. A repülőtéren felvett egy sofőr és elvitt a szállodába. Aznap este egyesült a 14 fős #smarterwithlenovo csapat, mely különböző országokból érkező művészekből, filmkészítőkből, fotósokból, bloggerekből és youtuberekből álló mikroinfluencerek voltak. Közös vonásunk a technológia iránti érdeklődés volt, mely a sokszínű társaságot egyből segített összekovácsolni.

Este ellátogattunk a Lenovo Tech Life sajtóeseményére, ahol a legfrissebb újdonságokat tekinthettük meg egy előadás formájában. Az előadást visszanézhetitek ezen a linken: https://www.youtube.com/watch?v=BkDTQIMJPzU

Bemutatásra került a Lenovo legújabb felülete, melyen keresztül információkat találhatunk arra vonatkozóan, hogy a technológia miként segíthet orvosolni világunk aktuális problémáit. Például a globális felmelegedést, a rák gyógyítását, vagy a jövő generációinak oktatását virtuális eszközökkel.

Második nap reggeli után meglátogattuk a Lenovo IFA standját. Itt minden új és népszerű termékük kiállításra került, mindent kilehetett próbálni, hostessek segítettek az eligazodásban.

Egy informális előadás keretei között közvetlenül is megismerkedhettünk az új Lenovo termékekkel. Megfoghattuk, nézegethettük illetve kérdéseket tehettünk fel a laptopokkal és új funkciókkal kapcsolatban.

Ezt követően bemutatták a Motorola One Action okostelefon különböző kamerafunkcióit. Ezt a telefont lehetőségünk volt tesztelni az egész út alatt, így a mellékelt képeket többek között ezzel a telefonnal készítettem (a képek alatt jelölöm melyiket).

Kipróbáltam a Lenovo legújabb kiterjesztett valóság alapú játékát, a Marvel AR-t a Mirage Solo eszközön.

Berlin felfedezése

A nap második felében három szuper vállalkozóval ismerkedhettünk meg.

Az első a Good Bank nevű étterem ahol egy fincsi vegán ízélményben volt részünk. A vendéglátó egység azzal hozott újítást, hogy az alapanyagok nagy részét az étterem falai között, saját maguk termesztik és frissen tálalják.

A város megismeréséhez stílusos módon elektromos biciklikkel utaztunk a következő helyszínre.

A végállomás egy workshop volt, ahol megismerkedtünk Aaron Jablonskivel. A művész Instagramon és Snapchaten is használatos arcfiltereket készít, de munkái filmekben és játékokban is helyet kaptak már.

Lenovo Yoga Book-on megtanultuk, hogyan készül egy ilyen arcfilter a SparkAR software segítségével. Ezután majd elkészíthettük és élesben is kipróbálhattuk alkotásunkat, az Instagramon keresztül.

Ez után következett egy még interaktívabb workshop, ahol egy újonnan szabadalmaztatott terméket próbálhattunk ki a DADA Machines jóvoltából.

Gyakorlatilag egy elosztóról van szó, amelynek bemenetén billentyűk és Lenovo Smart Tab segítségével vezéreltük a kimenetben található ütőket.

Az ütők mellé/ alá bármilyen tárgyat oda tehetünk. Az összeállítás után szabadon kísérletezhettünk zene készítéssel. Az elején még egy zajos „katyvaszból” a végére egy komplett együttesként zenéltünk. Mindenki hozzá téve a saját fantáziáját a hangok és ritmusok összhangjához.

Este Berlin legszínesebb éttermében (The Reed) vacsoráztunk, ahol semmihez nem fogható fogásokat kóstolhattunk meg.

Ezt követően a társaság átsétált Berlin legmenőbb éjszakai bárjába (Weeknend Club). Itt 16 emelet magasan, a TV torony és az éjszakai város látképével, koktélok társaságában zárult az este.

Az utolsó nap lehetőségünk adódott szabadidőt tölteni az IFA kiállításon.

A rendezvény majdnem 2000 kiállítóval (161.200 m2 alapterületen), millió látnivalóval és innovatív termékkel teljesen magába szippantott. Több nap sem lett volna elég mindent megszemlélni.

Társammal bevetettük magunkat a forgatagba és annyi mindent néztünk meg amennyit időnk csak engedett. Délután szomorú búcsút vettünk a csapattól és mindenki sietett, hogy elérje haza felé tartó járatát.

Csodás élményekkel és tapasztalatokkal tértem haza. Boldog vagyok, hogy sok inspiráló embert megismerhettem és részese lehettem egy ilyen nagyszabású rendezvénynek. 

Remélem Számotokra is át tudtam adni egy keveset abból a lelkesedéből, amit a Lenovo vállalattal kapcsolatban érzek. Bízom benne, hogy szolgálattam néhány érdekes és hasznos információt.

Iratkozz fel az e-mailes értesítésekre, hogy mindig elsőként olvashasd az újdonságokat! (Asztali gépen az oldalsáv tetején találod, mobilon görgess tovább lefelé!)

Hamarosan érkezem a következő bejegyzéssel!

Puszi, Gréti

Follow:

1 Comment

  1. gysebi
    2019-10-02 / 09:59

    Azta, ez fantasztikus élmény és sok-sok új infó lehetett. Köszi a szép képeket és a tartalmas beszámolót.
    Big grat! Csak mondom, a családunkban van már 2 Lenovo notebook és nagyon meg vagyunk vele elégedve.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.