„Az önbizalom a cselekvés következménye és nem az előzménye” – Interjú Németh Ginával

Ginával az Instagram világának köszönhetően ismerkedtünk meg. Közös pontunk a kreativitás és a vállalkozói szellem. Még korábban saját magam is részesülhettem Gina segítségében egy online gardróbrendezés keretében, aminek hatása a mai napig velem maradt. Nagyon örültem, mikor jelentkezett részt venni az interjúsorozatban. Az interjút 2023 januárjában rögzítettük, mindketten otthonról jelentkeztünk be.

Ginát megtalálod az instagramon: @gina_nemeth és @mylookbookhu

Mivel foglalkozol?

Stílustanácsadással foglalkozom. Nőknek segítek magasabb szintre emelni a megjelenésüket és az önbizalmukat. Nekem szívügyem, hogy segítsek kihozni a nőknek magukból azt az oldalukat, amivel jól érzik magukat és őszintén szeretik, ahogy megjelennek. A célom, hogy úgy tudjanak kilépni az utcára, hogy azt érezzék elég, amilyük van és elérhetnek mindent, amit szeretnének.

Az egy vagy kéthónapos program alatt eszméletlen fejlődéseket szoktam tapasztalni. Ilyenkor mindent nyomon követek. Minden héten megbeszéljük, hogy milyen napja van és mit viselt aznap az ügyfelem. Nagyon szeretem látni azt is, hogy az együttműködés alatt mennyit töltődnek a hölgyek.

A legjobb, amikor az ember rálát arra, hogy tényleg segít, amit nyújt.

Tegnap előtt írta az ügyfelem például, hogy megfogadta a tanácsokat és egész nap magabiztos és jó kedvű volt. Teljesen más volt a hangulata, mint korábban. Ez sokkal többről szól, mint hogy mit vegyünk fel aznap, ez már inkább önbizalom erősítés. A célom, hogy mindenki képes legyen elhinni, hogy bármit megtud valósítani, amit elképzelt.

Az önbizalom szerintem két részből tevődik össze. A külső és hogy „belül” mit gondolunk magunkról. Ha az ember a külsőjével elkezd foglalkozni az a lelkére is hatással lesz. Természetesen ez oda-vissza működik. Ha ezeken mind dolgozunk, akkor biztosan eljön egy olyan pont, hogy magabiztosan tudunk kilépni az utcára. Ilyenkor akár egy “kukászsákot” is ráadhatok az illetőre, mert, abban is jól fog kinézni a kisugárzása miatt.

Hogyan találtál rá erre a pályára?

A divat nagyon kicsi korom óta jelen volt az életemben. Már kiskoromban is, amikor Barbie babáztam, az öltöztetést élveztem a legjobban. Mindig érdekelt hogyan lehetne még extrább még jobb egy-egy szett.

Aztán ahogy nőttem fel bekapcsolódott az önfejlesztés és a spiritualitás is. Ahogy haladtam az életben a kettő egyre inkább összekapcsolódott. Most azt érzem, a helyemen vagyok és tudom, mit akarok mondani. A szenvedélyem a szívcélom és nagyon boldog vagyok.

Hogy kapcsolódik ehhez az önismeret?

Szerintem nagyjából 18 éves lehettem, amikor a kezembe akadt az Erő című könyv. Fogalmam sincs, hogy került az otthonunkba a mű. Nem olvastam előtte szinte semmit, de ennél ellenállhatatlan indíttatást éreztem, hogy végig lapozzam. Ez az írás teljes mértékben megváltoztatta az élethez való hozzáállásomat és meglátásaimat. Ekkor úgy éreztem magával ragad a téma és még többet szerettem volna megtanulni.

Ahogy bekapcsolódott a vállalkozás az életemben, rájöttem, hogy csak akkor tud fejlődni, ha az, aki mögötte áll, képes önmagát fejleszteni. Ha nem törekszel a saját fejlődésedre, akkor a vállalkozásod sem tud előre haladni.

Mindenkinek vannak nehéz periódusok az életében. Ilyenkor a legjobb visszatérni a belső csendhez, békéhez és spiritualitáshoz. Szeretem azt gondolni, hogy van egy felsőbb erő, ami ott van és támogat. Akármennyire kiáltástalannak tűnik a helyzet néha, utólag megtalálom, hogy mi miért történt. Nekem ez a támpont.

Szoktam olyat csinálni, hogy lemegyek sétálni és csak az eget nézem. Megnyugtató a gondolat, hogy van egy nálunk hatalmasabb erő, ami mindig vigyáz ránk.

Jelenleg mit tartasz fókuszban?

Most eléggé elvagyok csúszva a tervekkel. Tavaly év végén kiléptem egy 8 éves kapcsolatból és eljegyzésből. Még keresem az új napi rutinomat, de megmondom őszintén, hogy jól érzem magamat így. Büszke vagyok, hogy magamat választottam.

Ismét keresem, ki vagyok és mi nekem a legjobb. Meg kell engedni az embernek néha, hogy lelassuljon. Az olvasást most nem kívánom, de biztos jönni fog, mert nagyon szeretem.

Mi volt eddig a legnagyobb nehézség a vállalkozásodban?

Volt már korábban is egy alkalom, amikor szakítottunk a párommal 2021-ben. Az nagyon akkor ennél is rosszabb volt és jobban kihatott a vállalkozásomra. Akkoriban nem voltam önmagam. Azt hiszem ez volt a legnagyobb kihívás eddig.

Az viszont sosem volt kérdés, hogy tovább megyek. Nem tudnám elképzelni magam semmi másban.

Egy vállalkozás a legnagyobb önismeret. Rengeteg kínlódás és szenvedés is a része a dolognak, de rengeteget lehet fejlődni és az úton megtalálod ki vagy Te. Ez alapból nagyon nehéz az életben.

Elkezdeni nem a legnehezebb, sokkal inkább a folyamatos kitartás jelent kihívást.

Sokan ezt nem értik kívülről nézve. Amikor valaki negatívan áll hozzám, vagy leszeretne húzni, annak is azt javaslom, tegyen egy próbát ő is és állja ki, amiket én.

Nemrég kikerültem a Redditre. Itt sajnos nagyon sok volt a nem igaz vádaskodás.

A legnagyobb sértés, ami ért, hogy valakit nem vállaltam el, mert plus-size volt a mérete. Ez sosem történt meg és tiszta szívvel mondom, hogy soha nem teszek különbséget az ügyfelek között a méret alapján.

Sajnos meg kell tanulni, hogy nem fog mindenki kedvelni.

Aki kiegyensúlyozott és elégedett az életével, soha nem bánt másokat. Az ügyfeleket is úgy kezelem, hogy ennek a tudatában vagyok, hogy nem mindenki van jóban önmagával. Sok türelemmel és szeretettel válaszolok mindenkinek.

Hogyan hozod meg a nehéz döntéseket?

A határozottságom ellenére néha a legegyszerűbb döntéseken is túl sokat gondolkozom. Azt viszont megtanultam, hogy hiába próbálok valamit tudatosan végiggondolni, miközben a szívem nem arra menne. Szerintem érdemes az embernek a szívére hallani.

Mit tanácsolnál valakinek, aki szeretne elkezdeni vállalkozni?

Az önbizalom a cselekvés következménye és nem az előzménye. Vissza kell számolni fejben: 5-4-3-2-1 és csinálni! Az önbizalom pedig ez által jön majd magától.

Pont az a szép az életben hogy próbálkozunk, tapasztalunk. Ha mindig azt csináljuk, ami kényelmes, az tök jó, mert megszokott, de nem fog igazi kiteljesedést hozni.

Hiába van az embernek önbizalma, akkor is nehéz lesz új dolgokat csinálni. Ha valakiben feltámad egy ilyen gondolat, hogy saját vállalkozás, az már elég jel arra, hogy ideje belevágni.

Follow:

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.