Vállalkozásépítő íráskihívás a hiteles marketingért

Fedezd fel a slow marketing erejét az autentikus kommunikációhoz – Segít a vállalkozásépítő íráskihívás

Szeretnék veletek megosztani egy izgalmas utat, amerre nem régiben elindultam. Mindig is szerettem írni, de a külső elvárások és a gyors eredménnyel kínáló marketing eszközök nyomása miatt elvesztettem a fókuszt és az örömöt a tevékenységben. A slow marketing megismerése új fényt vetített az írásra számomra és ráébresztett, hogy ez az „igazi” marketing, amivel teljes mértékben azonosulni tudok. Így jött a vállalkozásépítő íráskihívás ötlete, melyet először csak magam javára hoztam létre, de ideje titeket is beavatni.

Az írás, mint a vállalkozásépítés kulcsa: Folyamatos kommunikáció, láthatóság és nyitottság

Az írás szorosan összefonódik a vállalkozásépítéssel, hiszen a tartalomkészítés elengedhetetlen a sikerhez. Minél több és minőségibb tartalmat hozunk létre, annál hatékonyabban kommunikálhatjuk a márkánkat, növelhetjük a láthatóságunkat a célközönség számára, és sugározhatjuk a nyitottság és a hitelesség üzenetét.

Persze, ez a téma önmagában egy egész blogbejegyzésre adna bőven anyagot, de most nem merülök el a részletekben. A lényeg, hogy marketingesként kiemelten fontosnak tartom az írást, mint önfejlesztési eszközt is.

Így született a vállalkozásépítő íráskihívás ötlete

Elhatároztam, hogy egy íráskihívást találok ki magamnak, ami motivál az alkotásban. Számomra a legkönnyebb az írott tartalom létrehozása, hiszen ilyenkor nem kell aggódnom a személyes külső megjelenés miatt, és úgy érzem, könnyebben tudom megfogalmazni a gondolataimat.

A Notionban írok, mert itt kevesebb a zavaró tényező, mint a WordPress szerkesztőben. (Korábban itt hoztam létre a tartalmat.) Az adminisztrációs felületen hajlamos vagyok elvonódni a frissítések és statisztikák miatt, amik elveszik a fókuszt az írástól.

Ezzel a sorozattal remélem, hogy jobban megismerhetitek, hogy mit szeretek átadni, és én is megismerhetem hogy mi az, ami az olvasókat is érdekli. A blogolást mindig azért részesítettem előnyben mert a social médiában minden a like-ok számáttól függ és azután hamar elmerül a tartalom a süllyesztőben. A blogon viszont örökké fennmarad minden, amit kiposztolok, így régi bejegyzéseket is sokan találnak meg.

Személyes oka is van persze, sajnos néha rám tör a pár hónapos, vagy akár éves alkotói válság és akkor nem érzem kényszernek az alkotást, csak azért, hogy ne tűnjek el teljesen online.

A slow marketinget nem én találtam ki, de már a fogalom megismerése előtt is vittem az elveit és számomra ez volt az „igazi” marketing. A gyors marketinghez a külső elvárások hoztak közelebb, de sosem éreztem magaménak.

Csatlakozz az Íráskihíváshoz: Építsd Vállalkozásodat Alkotás Vezetésével!

Szeretnél értékes tartalmakat létrehozni, motiválni magad az írásban, és építeni a vállalkozásodat egyidejűleg? Akkor csatlakozz az íráskihívásomhoz!

Ez a kihívás nem csak arról szól, hogy minél több tartalmat írj, hanem az alkotás öröméről és a vállalkozásoddal való szorosabb kapcsolódásról is. A lényeg, hogy összekapcsold a szenvedélyeidet azzal, amiről a vállalkozásod szól.

Íme néhány tipp a csatlakozáshoz:

 1. Válassz egy témát: Mi az a téma, ami igazán érdekel és szakértő vagy benne? Ez lehet a vállalkozásoddal közvetlenül kapcsolatos téma, de lehet ezen túlmutató is.
 2. Tűzz ki célokat: Hány bejegyzést szeretnél írni a kihívás során? Milyen hosszúságúak legyenek a bejegyzések?
 3. Készítsd el a naptárod: Mikor fogsz írni? Mennyi időt fogsz szánni rá minden alkalommal?
 4. Találj egy inspiráló környezetet: Hol érzed magad kreatívnak és motiváltnak?
 5. Csatlakozz a közösséghez: Ossz meg bejegyzéseket a szociális médiumon a hashtag #slowmarketingkihívás használatával, és kapcsolódj más írókhoz és vállalkozókhoz.

Ne feledd: ez a kihívás rólad szól és a te fejlődésedről. Ne aggódj a tökéletesség miatt, csak írj és élvezd a folyamatot!

Konverzió hajsza vs. kapcsolatépítés: Melyik hoz tartós ügyfeleket?

A fast marketing a gyors eredményekre összpontosít, rövid távú kampányokkal, agresszív értékesítési taktikákkal és a lehető legtöbb konverzió elérésére törekvéssel. Ezzel szemben a slow marketing a hosszú távú építkezésre és a mélyebb kapcsolatok kialakítására összpontosít a célközönséggel. A minőségi tartalomra, a hiteles márkaépítésre és a szerves növekedésre fektet hangsúlyt.

Íme néhány ok, amiért a slow marketing mellett érdemes dönteni:

 • Fenntarthatóbb: A slow marketing nem a gyors nyereségre összpontosít, hanem a tartós kapcsolatok kiépítésére. Ez hosszabb távon kifizetődőbb, mivel a hűséges ügyfelek többször vásárolnak és ajánlják a márkát másoknak.
 • Megbízhatóbb: A slow marketing a hitelességre és a bizalomépítésre összpontosít. Ez erősebb kapcsolatokat eredményez a célközönséggel, akik jobban értékelik a márkát és hajlandóak többet fizetni a termékeiért és szolgáltatásaiért.
 • Több értéket teremt: A slow marketing a minőségi tartalomra és a hasznos információkra összpontosít. Ez értéket teremt a célközönség számára, ami növeli a márka iránti elkötelezettséget és a hűséget.
 • Jobban illeszkedik a mai fogyasztókhoz: A mai fogyasztók tájékozottak és óvatosak a vásárlással kapcsolatban. Nem szeretik, ha rájuk erőltetik a termékeket és értékelik a hiteles márkákat, amelyek hasznos információkat nyújtanak.

A slow marketing további előnyei

A fent említett okokon kívül a slow marketingnek számos más előnye is van:

 • Költséghatékonyabb: A slow marketing kevesebb befektetést igényel, mint a fast marketing, mivel nem támaszkodik drága hirdetési kampányokra és promóciókra, képes profitálni az organikus növekedésből.
 • Jobb megtérülés a befektetett összegre (ROI): A slow marketing hosszabb távon jobb megtérülést eredményez a befektetett összegre, mivel a hűséges ügyfelek többet költenek és többször is visszatérnek.
 • Erősebb márkaidentitás: A slow marketing segít egy erősebb és megkülönböztethetőbb márkaidentitás kiépítésében, mivel a minőségi tartalomra és a hiteles kommunikációra összpontosít.
 • Boldogabb ügyfelek: A slow marketing elégedettebb ügyfeleket eredményez, mivel értékes tartalmat és kiváló ügyfélszolgálatot nyújt.

Hogyan kezdjünk el slow marketinget alkalmazni?

Ha belevágsz a slow marketingbe, íme néhány tipp:

 • Határozd meg a célközönséged: Fontos, hogy tudd, kiket akarsz elérni a marketingüzeneteiddel.
 • Készíts értékes tartalmat: Olyan tartalmat hozz létre, ami hasznos és informatív a célközönséged számára.
 • Légy hiteles: Légy őszinte és nyílt a márkáddal kapcsolatban.
 • Építs kapcsolatokat: Légy aktív a közösségi médiában, és vegyél részt a célközönségeddel folyó beszélgetésekben.
 • Légy türelmes: A slow marketing időbe telik, de hosszabb távon kifizetődő.

Ne feledd:

A slow marketing nem egy gyors megoldás. Türelmet és elkötelezettséget igényel, de a befektetés megéri. A slow marketinggel tartós sikert érhetsz el a digitális korban, és olyan vállalkozást építhetsz fel, ami értéket teremt a magad és a célközönséged számára is.

Ebben a bejegyzésben csak bevezettük a slow marketing fogalmát. A következő bejegyzésekben részletesebben kifejtem a téma egyes aspektusait, és praktikus tippeket adok a slow marketing sikeres alkalmazásához.

Csatlakozz a „vállalkozásépítő íráskihívás-hoz, és kezdj el értékes tartalmakat létrehozni, amik építik a márkádat és vonzzák az ideális ügyfeleket!

Együtt fedezhetjük fel a slow marketing erejét, és építhetjük fel álmaink vállalkozását!

Ha bármilyen kérdésed van a slow marketinggel kapcsolatban, nyugodtan tedd fel a hozzászólásokban!

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet!

Gréti

Follow:
Megosztás
Vállalkozás építés írással? Csatlakozz a vállalkozásépítő íráskihíváshoz! Alkoss hiteles tartalmakat, emeld márkádat slow marketinggel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.