Egy kis Teaszünet – Betekintés a blog hátterébe

Ma a Teaszünet díj keretei között kicsit visszatekintek a blog eddigi életére. Megosztok veletek néhány információt, hogy miért kezdtem el blogolni, hogyan írok egy posztot, mire figyelek más blogokon, illetve rólam is kiderül néhány személyesebb infó.

hellolife-blog-idezet-teaszunet-iras

A Teaszünet díjról korábban még nem hallottam, de mikor megkaptam a jelölést Vivitől, a Pihentető blog alkotójától, nagyon megtetszett az ötlet. Ez úton is köszönöm a megjelölést!

A díj voltaképpen egy körbe adott megtiszteltetés, hogy kapott kérdéseken keresztül bemutassuk a saját blogunkat. A poszt végén én is teszek fel kérdéseket az általam megjelölt bloggereknek.

Szabályok

 • Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
 • Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illessz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
 • Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
 • Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
 • Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, és magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.+1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

Imádom az idézeteket, emiatt nehéz csak egy kedvencet választani. Végül amiatt választom a következőt, mert számomra az alkotás szabadságát és a pozitív gondolkodásmód erejét jelenti: „You create your own universe as you go along” -Winston Churchill

hellolife-blogtavaszi-viragok-rozsa

Miért vágtál bele a blog írásba és mikor? Ez az első blogot?

A Hello-Life az első blogom. Ezt 2017 augusztusában kezdtem el előkészíteni, illetve a hozzá tartozó weboldalt összeállítani. Szeptembertől kezdődően rendszeresen írom és teszem ki a posztokat az oldalra.

Azért kezdtem el blogolni, mert valójában már évek óta nagyon jónak találtam ezt az egész ötletet. Úgy nőttem fel, hogy a blog-írás születését végig tudtam követni és közben rengeteg” influencert” figyeltem  (akkor még nem volt ilyen nevük). Most már nagyon népszerű hobbiról / munkáról van szó, de korábban emlékszem, hogy egy idegen dolog volt az emberek számára.

Mostanra már úgy látom, hogy egy szuper eszköze a kommunikációnak, önkifejezésnek, alkotásnak, és a hasonló érdeklődésű emberek összetalálkozásának.

Személy szerint sokáig küzdöttem, hogy önmagamra találjak, és az út során rájöttem, hogy soha nem tudnék leállni egy konkrét hobbinál vagy tevékenységnél. Míg vannak, akik megszületnek, és tudják, hogy rajzolniuk, fotózniuk, írniuk, cukrászkodniuk kell, és azt teszik meg fő szabadidős / teljes munkaidős elfoglaltságuknak, addig nekem minden olyan helyet kap a szívemben, aminek köze van az alkotáshoz és a kreativitáshoz.

hellolife-blogtavaszi-viragok-rozsa

Nagyon jó érzés, hogy erre rájöttem, és szeretem, hogy ez az én blogom, és ezen a felületen minden hobbim valamilyen formában helyet kaphat.

A blog írásban azt szeretem még, hogy ösztönöz, hogy rendszeresen alkossak valamit. Próbálok rendszeresen új posztot készíteni. És ha már kiadok valamit a kezemből, annak muszáj, kreatív és minőségi dolognak lennie. Mindezt élvezem és érzem, hogy sok téren fejlődök, ami jó érzés.

Mi inspirál téged egy-egy poszthoz? Filmek, képek vagy más bloggerek ihletnek meg?

Amikor ötleteket gyűjtök egy bejegyzéshez, (meg úgy amúgy is) rengeteget használom a Pinterest-et és az Instagram-ot. E mellett, amikor van időm beleolvasgatok más blogokba, amiket Bloglovin-on keresztül a legegyszerűbb számomra nyomon követni.

Mindegyik oldalon az a legjobb, hogy van rá mód, hogy egyből elmentsem amit inspirálónak találok. Így később, amikor nincs ötletem, vagy vissza szeretném nézni, akkor egyszerűen előkeresem őket. Amúgy ez sokszor csak egy egy fotó, és maga a fotó inspirál egy teljes poszt, és még több kép készítéséhez. Van, hogy lövök egy jó képet saját magam, és annyira jó, hogy kell írnom hozzá egy teljes posztot, még több hasonló képpel.

A motiváció és inspiráció legjobb része számomra, amikor más, hozzám hasonló kreatív emberekkel tudok beszélgetni, vagy együtt alkotni.

hellolife-blog-idezet-teaszunet-iras

Van olyan téma, ami kedvelt és visszatérő dolog nálad és szívesen írsz róla több szemszögből is?

Számos téma van, ami érdekel. Mindig vannak időszakaim, mikor egy dologba jobban beleásom magam, és akkor arról többet tudok írni. Általában a kedvemtől függ, hogy mi az, amivel többet foglalkozok.

Az utóbbi időben többször írtam a szépírásról, ami szintén egy kis hobbivá nőtte ki magát. Mostanában több önfejlesztő könyvet is olvastam, ez a téma szintén nagyon érdekel, volt is már néhány bejegyzésem, amit ez a téma inspirált.

Hogyan kapcsolsz ki, amikor van egy kis időd?

Számomra a blog írás is egyfajta kikapcsolódás. Amúgy ez egy olyan hobbi, amihez rengeteget kell bújni az internetet és a közösségi oldalakat (pontosabban nyilván nem kell, de nagyon összefonódik). Így nagyon ki tud kapcsolni a kirándulás. Esténként pedig olvasni szoktam.

hellolife-blog-idezet-teaszunet-iras

Van alkotó sarkod, ahol szívesen írod a posztjaidat?

Az a megfigyelésem, hogy mindegy hol alkotok a lényeg, hogy ne legyen körülöttem senki. Amikor írok, egy posztot azt szeretem egy lendülettel megírni. Ekkor ne zavarjon senki, és ne kelljen sehova menni. Úgy szervezem, hogy még enni meg inni se kelljen felkelni. Ez azért van, mert a legkritikusabb pontja az írásnak az, hogy egyáltalán leüljek csinálni. Annyi minden más dolog van, és hajlamos vagyok elhúzni az időt az apróságokkal, és végül nem lesz belőle semmi eredmény.

Legtöbbször ezt a nyugalmat az ágyban ülve lelem meg. (#Introvert)

Fotózni pedig bárhol, bármikor, vagy inkább állandóan szoktam és nagyon szeretek. A bloghoz is alapvetően szükséges kellék.

Mennyire nyitott a blogod? Közeli ismerőseid is olvassák? Szoktatok erről beszélgetni?

Remélem, hogy a blogom minél több hozzám hasonló érdeklődésű emberhez eljut. Célom, hogy minél több embert tudjak inspirálni és motiválni az üzenetemmel. Baráti és családi körben is olvassák gyakorta és örülök ha visszajelzést, esetleg építő kritikát is kapok tőlük…

hellolife-blog-idezet-teaszunet-iras

Melyik a kedvenc évszakod és miért?

Általában mindig az a kedvenc évszakom, ami éppen van. De azt nem szeretem, amikor télen nincs hó, vagy tavasszal is hideg van még, vagy inkább sivatagi meleg. Azt élvezem, amikor minden időjárási és természeti jelenség szerepet kap egy évben a maga helyén. Imádom az őszi borongós, ködös hangulatot, aztán a téli hóesést és a kandallóban ropogó tüzet, majd alig várom a tavaszt, amikor a lakásban is érezni a virágillatot, és persze a nyarat, amikor elég egy póló és short, a hajamat pedig szőkére szívja a nap.

Téged mi fog meg leginkább, ha egy új blogra akadsz? A dizájn, a szöveg vagy valami más? Mit nézel meg először?

Amikor ráakadok egy új blogra az első, amit figyelek az a kis header vagy logó. Imádom az ötletes és egyedi logókat, és ez általában elárulja a blog stílusát, hangulatát, üzenetét. A második, amit figyelek az az oldal elrendezése, felépítése, ez egy kis ártalom mivel én rengeteget szenvedtem (még mindig szenvedek) ezzel a saját blogom kialakítása során.

A következő, amit megszoktam nézni az a menü, mert ott derül ki igazán, hogy mi az író üzenete, miket emel ki a legjobban és hova szeretne minket eljuttatni az oldalon. Ezeket végig szoktam nézni, aztán amelyik cím vagy kivonat megfogja az érdeklődésemet, azt a posztot (és akkor általában már többet) elolvasom.

A díjat ezzel a lendülettel tovább is adnám.

hellolife-blogtavaszi-viragok-rozsa

Az én kérdéseim: 

 1. Mikor és miért kezdtél el blogot írni?
 2. Miről írod a blogot és miért ezt a témát választottad?
 3. Mi inspirál az íráshoz?
 4. Hogy zajlik nálad egy poszt összeállítása?
 5. Szerinted mitől egyedi a blogod és amit alkotsz?
 6. Hogyan töltődsz fel egy stresszes hét után?
 7. Mi az, amire az eddigi életedben a legbüszkébb vagy?
 8. Mi a kedvenc könyved?
Jelöltjeim

Természetesen, ha szívesen vállalkoznak rá és nem gond a blog „profiljában” – ez esetben szívesen olvasnám rövidebb formában Instagram posztban is.

Szeretném megjelölni Sisit, aki a Sinspiration blog írója (instagram: @sinspirationblog). Számomra nagyon inspiráló a tartalom amit készít, posztjait mindig érdemes frissiben elolvasni. Mindig minőségi a megfogalmazás és profik a képek. A bejegyzések a divatról és az aktuális trendekről szólnak. Azért választottam őt, mert érdekel, hogy ki áll a blog mögött. 🙂

hellolife-blog-idezet-teaszunet-iras

Szeretném megjelölni Kingát, a Cseresznyés lányt, akit személyesen is ismerek (instagram: @manfaikinga). Kinga rengeteg kézműves alkotást készít, amiknek az elkészítési folyamatát blogján keresztül velünk is megosztja. Nagyon szép, igényes és egyedi scrapbookokat, albumokat, ékszereket készít, amiket fotókon és videókon keresztül örökít meg.

Szintén szeretném megjelölni Pannit, aki a Kedvesfiók blog írója (instagram: @davidpanni). Instagramon keresztül ismertem meg. Szenvedéllyel és csodálatos képekkel számol be életéről naplószerű bejegyzések formájában. Jelenleg Izlandon él, és az ottani életbe való beilleszkedés szépségeiről és nehézségeiről olvashatunk a blogján.

Köszönöm, hogy végigolvastad ezt a szokatlanul hosszú bejegyzést! Örültem, hogy indokoltan és irányítottan beszélhetek egy kicsit a blogról és magamról is nektek…

Nemsokára érkezik a következő bejegyzés! Puszi, Gréti!

Follow:

3 Comments

 1. Dóri
  2019-05-11 / 13:50

  Nagyon szuper írás, fel sem tűnt, hogy hosszú volt, mert olvastatta magát. ? Örülök, hogy egy kicsit többet megtudtam rólad. Csak így tovább! ?

  • admin
   Szerző
   2019-05-11 / 16:53

   Kedves Dóri! Köszönöm szépen a visszajelzést! Aranyos vagy! 🙂 Puszi

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.