Pinterest – Hogyan használd? Miért hasznos?

A Pinterest közösségi felületen inspiráló képeket és hasznos ötleteket találhatunk. Hogyan működik, hogyan használd és miért imádjuk annyira mi nők?

A Pinterest az egyik kedvenc felületem ha inspiráció szerzésről van szó. Ez egy olyan közösségi felület ahol szép képeket és hasznos ötleteket találhatunk. Az alapokig visszamenőleg összegyűjtöttem hogyan működik és miért olyan hasznos, illetve én hogyan használom.

A Pinterest egy vizuális felfedező platform, ahol ötleteket gyűjthetünk, inspirálódhatunk, és kapcsolatba léphetünk másokkal a közös érdeklődési körök alapján. A platformon rengeteg témakörben találhatunk tartalmat, de a nők körében kiemelten népszerű, köszönhetően a divat, szépség, lakberendezés, receptek, DIY projektek és még sok más területet érintő tartalmaknak.

A Pinterest és a Slow Marketing tökéletes párosa

A Slow Marketing filozófiája a tudatos fogyasztásra és a minőségi tartalomra összpontosít. A Pinterest tökéletes platform a Slow Marketing elveinek alkalmazására, hiszen vizuális jellege révén inspirálhatja a célközönséget anélkül, hogy tolakodó lenne. A Pinteresten a felhasználók nem sietnek, időt szánnak a böngészésre, és átgondoltan gyűjtik azokat az ötleteket, amik felkeltik az érdeklődésüket. Ez ideális környezetet teremt a tartós kapcsolatok kiépítéséhez a márkával és a fogyasztókkal.

Miért érdemes bloggereknek, vállalkozóknak és online üzletépítőknek kihasználniuk a Pinterestet a Slow Marketing jegyében?

 • A célközönség elérése: A Pinteresten hatalmas, aktív női közönség található, akik nyitottak az inspirációra és a kreatív ötletekre.
 • Márkaépítés: A Pinteresten a vizuális tartalom a kulcs. A vonzó képek és videók segítségével erősítheti márkája imázsát, és megkülönböztetheti magát a versenytársaktól.
 • Kapcsolatteremtés: A Pinteresten való aktív jelenléttel tartós kapcsolatokat építhet ki a célközönséggel.
 • Forgalomnövelés: A Pinteresten megosztott tartalmak bevezethetik a látogatókat a weboldalára vagy blogjára, és növelhetik a forgalmat.
 • Eladások növelése: A Pinteresten közvetlenül is értékesítheti termékeit vagy szolgáltatásait.

Tippek a Pinterest hatékony használatához a Slow Marketing jegyében:

 • Készítsen releváns táblákat: A táblák nevei legyenek tömörek és leíróak, hogy a felhasználók könnyen megtalálhassák a keresett tartalmakat.
 • Minőségi képeket és videókat használjon: A vizuális tartalom a kulcs a Pinteresten. Olyan képeket és videókat használjon, amik professzionálisak, esztétikusak és inspirálóak.
 • Használjon releváns kulcsszavakat: A kulcsszavak segítségével a felhasználók könnyebben megtalálhatják a tartalmait a keresés során.
 • Vegyen részt a közösségben: Kommentáljon mások képeire és videóira, és vegyen részt a csoportokban.
 • Legyen türelmes: A Slow Marketing nem a gyors eredményekről szól. Időt kell szánnia a tartalomkészítésre és a közönséggel való kapcsolatteremtésre.

Katt ide további információhoz.

Miért imádjuk a Pinterestet mi nők?

A Pinterest varázslata a nők számára: Gyűjtögetés a digitális korban

A Pinterest nem csupán egy közösségi média platform a nők számára, hanem egy varázslatos tér, ahol inspirációt meríthetünk, ötleteket gyűjthetünk és megvalósíthatjuk álmainkat. De miért érezzük magunkat ennyire magával ragadva a Pinteresten?

A tudomány adja a választ: a nők és a férfiak agyi funkciói eltérőek a dopamin termelésében. Míg a férfiak a feladatok elvégzésekor élvezik a siker örömét, a nők a folyamat során, a gyűjtögetés, a tervezés és az alkotás aktusában találnak boldogságot.

Ez a tendencia az emberiség ősi múltjában gyökerezik. A férfiak a vadászat során elért eredményekben, a leterített vadakban találták meg a sikerélményt, míg a nők a gyűjtögetés aprólékos munkájában, a természet kincseinek felfedezésében és hasznosításában leltek örömet.

A Pinterest tökéletesen tükrözi ezt a női ősi ösztönt. A platform egy virtuális gyűjtögetőhely, ahol inspiráló képek, kreatív ötletek és végtelen lehetőségek tárháza vár ránk. A Pinek böngészése, a táblák összeállítása, a saját ötletek megosztása a gyűjtögetés modernkori formáját testesíti meg.

Ez a folyamat örömteli, izgalmas és felszabadító élményt nyújt a nők számára. A Pinteresten nem csupán ötleteket gyűjtünk, hanem álmokat építünk, terveket szövünk és inspirációt merítünk a magunk és környezetünk szebbé tételéhez.

A Pinterest varázslata abban rejlik, hogy összekapcsolja a nők ősi gyűjtögető ösztönét a modern kor lehetőségeivel. A platformon nem csupán inspirálódhatunk, de meg is oszthatjuk ötleteinket másokkal, közösséget építhetünk és megvalósíthatjuk álmainkat.

Tehát, ha magyarázatot keresel arra, hogy miért szeretsz annyira a Pinteresten időt tölteni, a válasz egyszerű: a platform varázslatos módon kapcsolódik a nők ősi ösztönéhez és a modern kor lehetőségeihez, inspirálva, motiválva és boldoggá téve bennünket.

A Pinterest kincsestára: Inspiráció, ötletek és hasznos funkciók

A Pinterest a puszta inspiráción túlmutató platform, tele van praktikus funkciókkal, amelyek megkönnyítik a mindennapokat és segítenek elérni céljaidat. Fedezzük fel együtt a Pinterest kincsestára rejtett gyöngyeit!

1. Keresés kulcsszavakkal:

Akár nyári finomságokra vágysz, akár lakberendezési ötletekre, a Pinterest hatalmas tárháza mindennek, amit csak elképzelhetsz. A keresőbe beírva a kívánt témát (pl. „nyári finomságok”) rengeteg inspiráló kép és ötlet vár rád. Ne feledd, angol nyelven még bővebb a kínálat!

2. Inspiráció a képekből:

Gyakran maguk a képek is elegendőek az inspirációhoz. A Pinteresten böngészve megragadhat a szemed egy gyönyörű lakásbelsőn, egy ínycsiklandó ételen vagy egy kreatív DIY projekten. Ha további részletekre vágysz, kattints a képre, és nyílik meg a forrásoldal, ahol bővebb információkat találsz. Így szuper blogokat, videókat és webshopokat is felfedezhetsz!

3. Rendszerezés táblákkal:

A Pinterest egyik legpraktikusabb funkciója a táblák használata. Készíts táblákat kategóriák szerint (pl. „Lakberendezés”, „Receptek”, „DIY”), és mentsd oda a megtetszett Pineket. Így könnyedén rendszerezheted ötleteidet, és később is egyszerűen visszakeresheted őket.

4. Pinterest Save Button:

A Pinterest Save Button kényelmes böngészési élményt nyújt. Telepítsd a böngésződhöz a megfelelő gombot, és bármikor elmentheted a neked tetsző tartalmakat a Pinterest tábládra. Ha egy érdekes cikket találsz, kattints a gombra, és a Save Button automatikusan kiválasztja a legjobb képet a mentéshez. További információt a képek mentéséről itt találsz: https://help.pinterest.com/en

5. További hasznos tippek:

 • Kövesd a kedvenc márkáidat, bloggereidet és inspiráló személyeket, hogy naprakész maradj a legújabb trendekkel.
 • Csatlakozz Pinterest csoportokhoz, hogy egy adott témával foglalkozó közösségben cserélj ötleteket és inspirálódj másoktól.
 • Használd a Pinterest Analytics-et a tartalmad teljesítményének mérésére és a stratégiád optimalizálására.
 • Tölts fel saját Pineket, hogy megoszd ötleteidet a világgal, és inspirálj másokat.

A Pinterest kincsestára tele van lehetőségekkel. Fedezd fel a platformot, használd a hasznos funkciókat, és meríts inspirációt a megvalósításhoz!

Ne feledd: A Pinterest nem csak a nők számára nyújt értéket. Bárki megtalálhatja a számára releváns tartalmakat és inspirációt a platformon.

Ezen a blogon még egy módon elmentheted a tartalmat egy Pinterest táblára. Ha bármelyik bejegyzésben ráviszed az egeret egy képre, a bal-felső sarokban megjelenik a Pinterest ikon. Erre rákattintva könnyedén kitűzheted a képet és hozzá kapcsolódóan a cikket. Így később is vissza tudod keresni a hasznos tartalmakat.

A Pinterest hasznos funkciói bloggereknek:

1. Inspirációgyűjtés:

A Pinterest remek forrás a blogbejegyzések témáinak kitalálásához, a vizuális stílus meghatározásához és a legújabb trendek megismeréséhez. Böngészd a platformot, kövesd a kedvenc márkáidat és bloggereidet, és mentsd el a megtetsző ötleteket a saját tábláidra.

2. Tartalommegosztás:

Oszd meg a blogbejegyzéseiddel kapcsolatos képeket, infografikákat és videókat a Pinteresten. Használj leíró címeket, releváns hashtageket, és adj meg linket a blogbejegyzésedhez, hogy a Pinterest-felhasználók könnyen eljuthassanak a tartalmadhoz.

3. Táblák szerkesztése:

Készíts tematikus táblákat a blogbejegyzéseid témái alapján. Ez megkönnyíti a Pinterest-felhasználók számára a navigációt, és segít abban, hogy a releváns tartalmaidat megtalálják.

4. Csoportokhoz csatlakozás:

Csatlakozz a blogod témájához kapcsolódó Pinterest csoportokhoz. Itt kapcsolatba léphetsz más bloggerekkel és a célközönségeddel, megoszthatod a tartalmadat, és inspirációt meríthetsz.

5. Pinterest hirdetések:

Használd a Pinterest hirdetéseket a blogbejegyzéseid népszerűsítésére és a célközönséged elérésére. A platformon pontosan beállíthatod a célzást, így biztos lehetsz benne, hogy a hirdetéseidet a releváns felhasználók látják.

6. Analytics használata:

Kövesd nyomon a Pinterest-tevékenységed eredményeit a Pinterest Analytics segítségével. Láthatod, hogy melyik tartalmad teljesít a legjobban, melyik a célközönséged, és hogyan optimalizálhatod a stratégiádat a siker érdekében.

7. Pinterest profilod optimalizálása:

Győződj meg róla, hogy a Pinterest profilod teljes és naprakész. Használj professzionális profilképet, írj leíró bemutatkozást, és adj meg linket a blogodhoz.

8. Pinterest gomb beillesztése:

Telepítsd a Pinterest gombot a blogodba, hogy a látogatók könnyedén megoszthassák a tartalmadat a Pinteresten.

9. Pinterest-versenyek és nyereményjátékok:

Szervezz Pinterest-versenyeket és nyereményjátékokat, hogy növeld a bevonódást, bővítsd a követőtáboraidat, és forgalmat generálj a blogodra.

10. Együttműködés más bloggerekkel:

Csatlakozz Pinterest-csoportokhoz, vegyél részt közös projektekben, és osszd meg a tartalmat más bloggerekkel, hogy bővítsd az elérésünket és a közönségedet.

A Pinterest hatékony eszköz lehet a bloggerek számára a forgalom növelésére, a közönségépítésre és a márkaépítésre. Használd ki a platform kínálta lehetőségeket, és építsd fel sikeres online jelenlétedet!

Ne feledd: A kulcs a következetességben és a minőségi tartalomban rejlik. Ha rendszeresen osztasz meg értékes és inspiráló tartalmakat a Pinteresten, hamarosan érezni fogod a platform erejét a blogod növekedésében.

Divatinspirációs fal készítése Pinterest segítségével itt.

A Pinterest tartalmának beépítése a blogodba: Két praktikus módszer

A Pinterest nem csupán inspirációs forrás a bloggerek számára, de a platformon lévő tartalmak beépítése a blogodba is remek módja a forgalom növelésének és a közönséggel való interakciónak. Íme két egyszerű megoldás, amellyel könnyedén megoszthatod a Pinterest tartalmakat a blogodon:

1. Egyszerű linkbeillesztés:

Ha WordPress alapú blogot használsz (legyen szó akár .org vagy .com verzióról), a Pinterest tartalmak beillesztése rendkívül egyszerű. Kövesd az alábbi lépéseket:

 • Nyisd meg a Pinteresten a kívánt tartalmat (táblát, profilt, stb.).
 • Másold ki a linket.
 • Illeszd be a linket a blogbejegyzésedbe vagy szövegdobozba.
 • Nem szükséges aktív (kék színű) linket használnod. A WordPress automatikusan felismeri a linket, és egy praktikus widgetté alakítja.

Fontos: Ahhoz, hogy ez a módszer WordPress.org alapú weboldalon is működjön, telepítened kell a Jetpack bővítményt.

Példa:

Így illesztettem be a saját Pinterest profilomat a blogomba:

2. Pinterest Widget Builder:

A Pinterest beépített Widget Builder (Widget készítő) funkciója további testreszabási lehetőségeket nyújt. Ezzel a funkcióval:

 • Szabadon méretezheted és formázhatod a widgetedet.
 • Saját „mentés” vagy „Kövess a Pinteresten” gombot is készíthetsz.

A beállítások elvégzése után a Widget Builder HTML kódot generál, amit a kívánt helyre kell beillesztened a blogodba.

Elérhetőség:

A Pinterest Widget Buildert ezen a linken találod: https://help.pinterest.com/en/article/add-a-pinterest-widget

Tippek:

 • Válassz olyan tartalmakat a beillesztéshez, amelyek relevánsak a blogod témájához és célközönségedhez.
 • Használj leíró címeket és linkeket a widgetekhez, hogy a látogatók könnyen megértsék a tartalmat.
 • Kombináld a két módszert a blogod változatossága érdekében.

A Pinterest tartalmak beépítése a blogodba nagyszerű módja annak, hogy gazdagabbá és vonzóbbá tedd az oldalad. Használd ki ezeket a praktikus módszereket, és építsd sikeres online jelenlétedet!

Egy korábbi cikkben arra adok tippet, hogy miért lehet hasznos a Pinterest az álmaid megvalósításához. – Katt az olvasáshoz!

Te milyen gyakran használod a Pinterestet?

Remélem hasznos volt a bejegyzés!

Iratkozz fel az e-mailes értesítésekre, hogy mindig elsőként olvashasd az újdonságokat! (Asztali gépen az oldalsáv tetején találod, mobilon görgess tovább lefelé!)

Puszi, Gréti!

Fotogén otthoni dekorációk olcsón az Ebayről

home-decor műkaktusz
home-decor betűk
Home Dekor díszpárna huzat
Home dekor művirágok
Home Dekor falra ragasztható tükör
Home dekor művirágok
Női válltáska
home-decor műkaktusz
home-decor betűk
Home Dekor díszpárna huzat
Home dekor művirágok
Home Dekor falra ragasztható tükör
Home dekor művirágok
Női válltáska

Katt a vásárláshoz! /Partner linkek/

Follow:

2 Comments

 1. Névtelen
  2019-04-26 / 21:36

  Király, sok okosságot tanulta tőled, köszi-köszi!??

  • admin
   Szerző
   2019-04-30 / 16:31

   Nagyon örülök, hogy hasznos! 🙂

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.