Vision board készítés – A nulladik lépés, hogy az álmaid megvalósuljanak

Készítsük együtt vision boardot a 2018-as évre! Egy fal ami reprezentálja álmainkat, céljainkat, vágyainkat, valamint segít megvalósítani azokat.

Mi a vision board:

Magyarul ez egy kollázs falat jelent, ami inspirációt, és motiváló energiát közvetít felénk. Egy vision board segítségével könnyebben koncentrálunk az álmaink és céljaink elérésére.

A mood board / vision board szép dekorációt jelenthet egy üres falfelületen, de ennél sokkal több jelentést is magában hordozhat. Ötletet és lendületet meríthetünk belőle a mindennapi életünk során.

Nálam gyakorlatilag három vision board van a szobában, ebből kettőt frissítek ebben a hónapban. Amelyiket meghagyom, azt több éve készítettem, tele van inspiráló idézetekkel, ábrákkal, és egy listával, ami a céljaimat sorolta fel.

Ebből szerencsére sok cél megvalósult és van olyan, amihez szerencsére szintén egyre közelebb érzem magamat. Ezt az ágyam melletti boardot még fent hagyom egy darabig.

hellolife-blog-ev-eleje-celok-fogadalmak
Mivel év eleje van, úgy gondoltam, hogy a másik kettő sokkal régebbi vision boardot fogom frissíteni, ebben a bejegyzésben már képeket is tudok hozzájuk mutatni.

Az egyik új kollázs az, amelyik a bejáró ajtón van. Ez a kollázs csak fotókból áll, olyan szokásokat és tevékenységeket ábrázoló fotók vannak rajta, amikre ebben az évben több időt szeretnék fordítani. Ilyen például az utazás, olvasás, kreatív alkotás, torna és magamra fordított idő.

A másik kollázs a szekrényem ajtajaira lesz belülről felragasztva. Olyan képek vannak rajta amin „basic outfitek” szerepelnek. Ez arra fog szolgálni, hogy emlékeztessem magamat arra, hogy a meglévő ruháimból milyen szetteket tudok összeválogatni és sok gondolkodás nélkül fel tudjak öltözni.

Ez segít egy újévi fogadalmamban: megpróbálok kevesebbet vásárolni és a maximumot kihozni abból, a nem kevés ruhából, ami már jelenleg a szekrényemben lapul.

Miért jó a vision board

Erre a falra felkerülhetnek képek, ábrák, idézetek és minden, ami számunkra pozitív erőt sugároz. Fontos, hogy a vision board olyan központi helyen legyen elhelyezve, ahol minden nap előttünk van. Nálam például az ágy mellett illetve az ajtón van, hogy biztosan sokszor ránézzek.

A vision board képet ad a jövőt és a céljaink tekintetében. Segít megfoghatóbbá és látványossá tenni azt, amit szeretnénk elérni. Nagyon sokan használnak ilyen falat, akik szeretnének bizonyos életcélokat elérni. Gyakorlatilag a vonzás törvénye alapján segít megvalósítani vágyainkat.

Én hiszek abban, hogyha valamit nagyon szeretnénk, illetve mindent meg is teszünk egy célért, az valóra fog válni. Ez az, amiért sokak között én is nagyon szeretem használni ezt a fajta kreatív motivációs eszközt.

 Hogyan készül a vision board

A vision boardra felkerülhet minden kisebb és nagyobb célt szimbolizáló kép, amit szeretnél elérni az elkövetkezendő időszakban. Mirlőtt nekilátsz gondold végig az álmaidat, vágyaidat, céljaidat. Gyűjts hozzájuk képeket, majd készítsd el a kollázst és keress neki egy jó helyet.

A vision board elkészítéséhez többféle képpen hozzá lehet kezdeni. Készülhet digitális formában, szerkesztő programok segítségével, majd később kinyomtatva és bekeretezve.

Sokan egyszerűen a pinterestet használják a képek összegyűjtéséhez, egy külön erre a célra létrehozott táblára. Ezt nem is kötelező kinyomtatni, de szerintem, ahogy már írtam, sokkal hatékonyabb a vision board, ha minden nap látjuk, és előttünk van.

A másik lehetőség a klasszikus magazinokból kivágott kollázsba rendezett változtat. A kivágott képeket felragaszthatjuk egy kartonlapra, tűzhetjük faliújságra, vagy csíptethetjük egy kifeszített madzagra.

Én a kettő közötti megoldást választottam a vision board elkészítéséhez. Pinteresten és Tumblren keresztül lementettem a képeket, majd kinyomtattam illetve előhívattam őket akár a saját készítésű fotókat.

A képeket előre elrendeztem, majd celluxszal felragasztottam őket az adott felületre. Egyébként nemcsak a központi hely miatt szeretem a kollázsokat ajtóra tenni, hanem azért is, mert a ragasztó ezen a felületen nem hagy nyomot így, gond nélkül le lehet cserélni a képeket.

Szerintem nagyon jó lett az eredmény. Bevált az előhívott képek módszere, mert nem hajlanak vissza a képek sarkai a korábbi papírra nyomtatott verzióval ellentétben. Figyeltem rá, hogy hasonló színek szerepeljenek minden képen, így szép összhatást is mutatnak.

hellolife-blog-moodboard-keszites

Ha ti is készítetek hasonlót, akkor mindenképpen osszátok meg velem a végeredményt akár itt, akár a közösségi oldalakon keresztül!

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el másokkal is megosztani!

Follow:
Megosztás
, , , ,

Készítsük együtt vision boardot a 2018-as évre! Egy fal ami reprezentálja álmainkat, céljainkat, vágyainkat, valamint segít megvalósítani azokat.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.