Laptopválasztás – Lenovo Ideapad 530S első benyomások

A Lenovoval vagyok együttműködésben! Néhány hete új Ideapad laptopot használok. Első benyomásaim + tippek laptopválasztás témában.

Nemrég egy új laptopot kezdtem el használni, ami nem más, mint a Lenovo Ideapad 530S. Előzetesen elárulom, hogy már most imádom az eszközt.

Miután Instagramon megosztottam a nagy hírt, sokan jeleztétek, hogy Ti is terveztek új laptopot vásárolni. Úgy gondoltam hasznos, ha megosztom veletek a laptopválasztás menetét az én szemszögömből. Ezzel egy időben elárulom tapasztalataimat az új Lenovo Ideapad 530S készülékkel kapcsolatban is.

Együttműködésem a Lenovoval

A Lenovoval már korábban is működtem együtt, amikor 2019 februárjában részt vettem MWC Barcelona eseményen. Akkor írtam ezzel kapcsolatban egy beszámolót is.

A korábbi kiöregedett laptopomat szerettem volna lecserélni egy újabbra. Az előző együttműködéseknek köszönhetően, (illetve hogy a világ vezető laptopgyártó vállalatról beszélünk) elsőként természetesen a Lenovo márka jutott eszembe.

Vettem a bátorságot és megkerestem a Lenovo Hungary csapatát az érdeklődésemmel. Így jött létre közöttünk az egy éves szerződés melynek keretében lehetőségem adódik kipróbálni az említett a szuper Ideapad laptopot.

Az év során egyébként minden fontos Lenovo eseményről tudósítani fogok majd! Így rajtam keresztül Ti is elsők között lesztek informálva minden érdekes újításról!

Nagyon hálás vagyok ezért az együttműködésért, hiszen nekem lételemem a laptopom! Ezzel térjünk is át a következő kérdésre, hogy szerintem mik azok a fontos tényezők, amiket érdemes végiggondolni laptop vásárlás előtt.

Laptopválasztás tippek

Gondold át, hogy mire fogod használni!

Rengeteg laptop van a piacon, amiket a gyártók nagy specifikációkkal látnak el a különböző felhasználói csoportok igényeihez igazítva. Ha meghatározod a célodat, az nagyban lefogja szűkíteni a lehetőségek körét, megkönnyítve a választást.

Másféle funkciókra lesz szükséged, ha otthonra, iskolai tevékenységekhez, munkához, kreatív alkotáshoz vagy játékhoz van szükséged a laptopra. Ha több szempont is fontos neked, akkor azokat tedd fontossági sorrendbe. Ez segíteni fog, hogy rangsorold a kínálatban szereplő eszközöket.

Az én szempontjaim szerint első sorban tanuláshoz, egyetemi beadandók, prezentációk készítéséhez illetve, blogíráshoz és képszerkesztéshez használom a laptopot. Másodsorban kikapcsolódáshoz, film vagy videó nézéshez és zenehallgatáshoz is sokat tervezem használni.

Tájékozódj a Lenovo honlapján!

Miután tudtam, hogy Lenovo laptopot szeretnék végignéztem a honlapjukon található keresőt, mely segítségével pár perc alatt sikerült leszűkíteni a találatokat néhány készülékre. Böngészhetsz típus illetve felhasználási mód alapján is.

Katt ide a Neked leginkább megfelelő Lenovo laptop kiválasztásához!

A számomra fontos tényezők a következők voltak:

Az előző (nyugdíjazott) laptopom használata közben „kinőtt a szakállam” mire befejeztem egy feladatot, mert olyan lassú volt. Fontos volt, hogy az új laptopom gyors legyen és megbízható.

Szintén zavart, hogy viszonylag súlyos volt és vastag, így nem szívesen vittem magammal sehova. Egy laptop legyen könnyű és mobilis!

Ami fontos volt még a laptopválasztás terén, hogy rendszeresen szerkesztek fotókat, illetve szabadidőmben sok-sok YouTube videót nézek, így lényeges szempont volt a jó képi megjelenítés, beleértve a felbontást és a színeket.

Ami nem volt kiemelkedően fontos:

Nekem általában kiemelkedő szempont a dizájn, de laptop terén úgy éreztem nem kell, semmi csillogó-villogó, beérem egy egyszerű és letisztult külsővel.

Nagyon hasznosak tudnak lenni azok a laptopok is, amik érintő képernyősök, vagy átalakíthatók tábla géppé. Nekem erre nem volt szükségem, mert van már tabletem, így ők is kiestek a laptopválasztás sotán.

Ezeknek a szempontoknak megfelelő laptopok összehasonlításával jutottam arra, hogy a számomra legmegfelelőbb készülék az Ideapad 530S lesz.

Első benyomások a Lenovo Ideapad 530S laptopról

Megjelenés

Mikor megérkezett az új laptopom az első, ami szembe tűnt az nyilvánvalóan a megjelenése. Egyszerű és letisztult a dizájn. Nagyon kíváncsi voltam, hogy tényleg olyan könnyű-e mint ahogyan a leírásban olvastam (azaz 1,69 kg). Nem mértem le, de valóban akár fél kézzel is át tudom helyezni a gépet egyik helyről a másikra.

Felbontás, megbízhatóság és sebesség

Elképesztően gyorsan betöltődik minden, kezdve azzal, hogy nincs 10 másodperc a bekapcsolásgomb megérintése és az asztal betöltése között. A YouTubeon végre képes vagyok maximális minőségben is, akadás nélkül nézni a videókat.

Ezek a konkrétabb műszaki adatok nyelvén mind annak köszönhetők, hogy a laptop 8. generációs Intel Core i5 processzorral és fénysebességű SSD tárhellyel rendelkezik, a grafikai megjelenést pedig külön álló NVIDIA Geforce kártya segíti.

Amit képeken nehéz elképzelni, leírva pedig még inkább, az a képernyő felbontása és a hang minősége. Nagyon tetszik, hogy pici a képernyő körüli szegély így maximális a méret kihasználás. Maximumra állítottam a felbontást és a képminőséget, így szemet gyönyörködtető full HD élményt nyújt a videózáshoz, filmnézéshez, videó és képszerkesztéshez.

Biztonság

Meg kell említenem, hogy a Lenovo nagyon odafigyel a felhasználói biztonságra. Ez a laptop ujjlenyomattal nyílik meg. Persze jelszót is belehet állítani, de valljuk be hogy az ujjlenyomatleolvasó egy még gyorsabb és biztonságosabb megoldás.

Akkumulátor használat

Még egy infó, ami fontos lehet! Tapasztalataim szerint az akkumulátor ideje nagyban függ attól, hogy mire és hogyan van használva a laptop. Közepes fényerővel, interneten böngészve, zenét hallgatva, viszonylag sok párhuzamos tevékenységgel és megnyitott ablakkal 3 óra hosszat működik a készülék.

Általában én ezzel az időintervallummal tervezek. Alacsonyabb fényerővel, kevesebb böngészéssel és adathasználattal, valószínűleg még tovább bírná az aksi.

A leírásban említett 8 óra használati idő úgy érhető el, ha takarékos üzemmódban, legalacsonyabb fényerőn, alacsony adathasználatot igénylő tevékenységek mellett használjuk.

A töltés gyorsan megy, néhány perc alatt már félig feltöltődik a készülék akkumulátora. A maximális töltéshez körülbelül háromnegyed óra szükséges, úgy ha közben használom is, ha nem akkor természetesen még gyorsabb.

További információkat olvashatsz az új Ideapad 530S laptopról ezen a linken!

Azt ajánlom legyetek körültekintők, tájékozottak és tudatosak a megfelelő laptop kiválasztásakor. Összességében elégedett vagyok az új Ideapad laptopommal és örülök, hogy ezt a készüléket választottam.

Köszönöm a Lenovonak, hogy támogatta ezt a bejegyzést!

A fotók készítésében segítséget nyújtott Barabás Kata.

Iratkozz fel az e-mailes értesítésekre, hogy mindig elsőként olvashasd az újdonságokat! (Asztali gépen az oldalsáv tetején találod, mobilon görgess tovább lefelé!)

Puszi, Gréti!

Follow:

Add meg az email címedet!

Így mindig elsőként értesülsz az újdonságokról!
Email cím
Keresztnév
Biztonságos és spam mentes.